Loading
received_2263354653774923[1459]

chAMPAGNEBLOGGEN

2014 > 05

Denna bärnstensfärgade pensionär avnjöt vi igår. Som sänd från himmelen! Rund, mjuk och sanslöst god!
Som att ta en tugga i ett moget äpple där smaken hänger kvar i gommen länge. Honung, blod, kanderad frukt, plommon. En galet god roasty&toasty smak, och utan den där typiska Krug syran vi inte är så förtjusta i. Det finns en stor likhet med vår favorit Roger Brun 2000, även om det så klart fattas år av mognad. Den åkte rätt upp på vår 5itop lista!

Champagne Krug 1988 Brut
Magisk!
Läs hela inlägget »
Ett underbart Champagnehus i lilla Louvios.
Ingrid guidar oss och vi provar igenom samtliga Champagner.
Vi föll pladask för deras Lucien Beaufort och Brut Carte Noire Grand Cru.
Otroligt vacker Champagne i både doft & smak!


Tummen upp för en trevlig websida...

Guy de Chassey
 
Läs hela inlägget »



Detta inte bara kan vara, den bästa Rosén
vi någonsin avnjutit...
Det är den bästa ever!

Den har verkligen det där lilla extra, och vi är rörande överens!

Underbart rosa färg
Täta vackra bubblor
Lång elegant mousse
Hallon och mineral brottas på tungan, och i gommen trängs en skön ekton tillsammans med en fräsch brödighet...
och en lång,lång,lång,lång eftersmak... som varar ända fram till påska!
 Dessutom är det ett ortoligt prydligt Champagnehus & Vingårdar och dess ägare är mer än supertrevliga!

Sommarens VILL HA till alla tillfällen!

Vi har en känsla att vi kommer att blogga en hel del om detta otroligt gemytliga champagnehus.

Champagne Paul Déthune







 
Läs hela inlägget »
Ikväll var det Sverigepremiär för...
Champagne Jean Diot från Vinay.

Premiären skedde på Regina Stockholms matoperahus där Operaföreställningar med inregisserad middag vanligtvis huserar-Sångarna agerar både från scen och bland borden - publiken bjuds in till
att vara levande scenografi. Middag ingår alltid i biljettpriset.


Ikväll var det Wine for Sweden som bjöd in till Champagneprovning, med
rödvit rutiga dukar a´la France!
Vi provade tre nya Champagner som kommer att finnas på beställnings sortiment hos Systembolaget för den som vill prova.

Cuvée Extase
Blanc denoirs 60% Pinot Noir 40% Menuier 7,2gr/ l 
Första pressningen
Lagrad minst 30mån

Blanc de Blancs Brut
100% Chardonnay 9gr/ l
Lagrad minst 36mån

 Cuvée Vintage x-Brut 3gr/ l
40% Chardonnay 20% Pinot Noir 40% Pinot Menuier
Lagrad minst 48mån

Tack för en trevlig kväll!
Även stort tack till Henrik & Malin

 
I början av 1960-talet, skapar Jean DIOT champagne som bär hans namn. Han utvecklar genom åren ett familjeföretag som bevarar sina värderingar och traditioner. Hans son Jean-Philippe driver idag huset vidare tillsammans med sin fru. Champagne huset ligger i Vinay, de fortsätter att utveckla sina champagner genom minutiöst etablerade vingårdar på sluttningarna söder om Epernay och Marne-dalen.
Vår lilla Nellie var klockren och som vanligt plockade hon ut samtliga druvor på Champagnen... givetvis genom att bara dofta på den!
loading...
Läs hela inlägget »
Ett sagolikt Champagnehus med underbar Champagne!
Den bubblade direkt in i våra hjärtan!
Trevliga, gästvänlige Paul höll öppet enbart för oss trots att det var helgdag...
det är vi mycket glada och tacksamma för!
En mycket vacker källare och enastående trädgård med en liten trägrind direkt ut till paradiset...
Déthune Vingårdar!

Kolla även i den läckra Champagnekylaren som vi lägger en timme i frysen, sedan håller den Champagnen lagom kyld!
Läcker och snygg design!

Njut av  Champagne Paul Déthune via bildspelet nedan.
 
loading...
Läs hela inlägget »
Tror att detta blir Champagne.se`s i särklass längsta inlägg.
Vi måste bara visa denna fantastiska gourmetmiddag på Les Berceaux med Philippe & Sophie Champagne Roger Brun, deras fina barn Fanny&Alexander
in i minsta detalj!
I köket Patrick Michelon
Underbart!
Har ni vägarna till Champagne och vackra Epernay...glöm inte att boka bord!

"The Staff" (ni ser killarna nedan med rosa detaljer) bad oss att hälsa till den svenske världskända
Sommeliern Andreas Larsson.

Champagnerna vi drack var följande:

Claude Cazals 2002 Chardonnay
Gosset 1998 X-Brut
Gosset 2003 Rosé X-Brut
Till Digistive Plate:
Rhum Zacapa Guatemala en smäcker 23åring!
SANTE!

Les Berceaux är flitigt återkommande i Michelin Guiden!

 Förättspuckarna bestod av Laxtartar och Foiegras
Förrätten
Svart hummer med svart kaviar på en bädd av linser,guacamole,wasabi.
Magnus Förrätt Snigelsoppa med persilja och champinjoner.
Underbar Lammterin med fylld paprika!
  Magnus varmrätt bestod av Duva & Anka
Sedan var det dags för en enastående Ostbricka...
med bla. Fårost från Pyrenéerna
Brie Bourgogne Parie
Svart Getost från Loirevalley

Ostarna skjölde vi ned med
Champagne Jean- Baptiste Geoffroy
Blanc de Rosé
Notera den läckert kristalliserade korken Tataric,
som ibland uppstår på pink&Rosé.
Vackert eller hur?


När man tror att middagen lider mot sitt slut kommer en liten "Pre" dessert in ...
Denna så galet god att jag bakom min hand slickade ur insidan av glaset.
Shhyy- säg inget till Magnus ;)
Hallon fraise med ananas och coconut sås...
Magnific three Color Champagne
Detta är alltså desserten... som ni ser galet vacker!
Det går inte att med ord beskriva skönheten.
Jag hade bestämt mig för att skippa dessert. Men Fhilippe såg min
min när grannbordet fick in denna gobit. Så han överraskade mig med en alldeles egen!
Lite senare under kvällen kom det fram att han bara räddade Magnus dessert, han hade listat ut att jag med största sannolikhet skulle nypa den!
;)
Skivade jordgubbar på Macarone
Färsk Örtthé Sorbet
Vanilj Cremé
Middagen inte över ännu...
Digestive plate...det märks att vi är i Champagne!

En väldoftande gåva till oss från Le Berceaux!
Den lilla Champagne kylen ...
Läs hela inlägget »

Etiketter

Länkar

Instagram

sENASTE INLÄGG

ARKIV

SENASTE KOMMENTARER