Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne.se provar   A-D

A

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (249 kr)                                ♥♥♥+

En bra frisk standardchampagne. Den får betyget 3 hjärtan med ett plus, som kommer av det mycket tilltalande priset. Smaken är framförallt brödig, päron och mineral, ett litet spår av grape. Kul med en hyfsat bra "billig" Champagne.

Alfred Gratien Cuvée Paradis brut (599 kr)                                           ♥♥♥

Denna Champagne förstår vi oss inte riktigt på. Vi har testat denna vid tre tillfällen nu, med samma resultat. Vi tycker den har någonting men det vi känner främst är att den är aningen "bitter". Skiljer sig från mängden och det är inte till det bättre enligt oss.

André  Clouet Grande Réserve (299 kr)                                                  ♥♥♥♥

Systembolagets absolut mest prisvärda Champagner som vi testat så här långt. Mjuk i sin ton av Pinot Noir. Fruktig, röda äpplen, brioche. Vi anar lite grape ...en helt strålande Champagne till detta pris. Vinet lagras i 3år på sin jäst innan dégorgering. MUMS!

Artis A&Co brut 2002                                                                                     ♥♥♥
Även denna en gåva från vår Champagnefrälsta vän Henrik. Faller oss inte riktigt i smaken. Vi känner smörkola, frisk smak av grape, bittermandel och mineral. Spår av lagring dyker upp. Tyvärr lite platt och stickig.
A.Viot &Fils Brut Tradition  (179kr ) # 77657                                  ♥♥♥+
Underbar doft...Honung, vanilj, järn, fikon...smaken är lite yngre än doften, något kvistig tycker min man. Men eftersmaken är ljuvlig! Mogna gula äpplen i en härlig kombo - med peppar under Nillas överläpp.... Värd var enda krona!

B

Baron Fuente' Galipettes. (289 kr)                                                                         ♥

Fruktig, gröna äpplen, vi säger nja.....Bättre val finns i prisklassen. Är din favorit gröna äpplen så varför inte?

Baron Fuenté Tradition (150kr Tyskland)                                                          ♥♥
Vi känner hög syra,citrus och en aning ungt granatäpple. Champagnen känns lite tunn och saknar djupet vi söker. Spridda små bubblor.

Beaumont des Crayéres Grande (189 kr)                                                        ♥♥

Fin pelare, doftar vitt vin och saknar komplexitet. Enligt oss smakar den ungt, bittert och mer som mousserande vin än Champagne. Bitter stram eftersmak.

Beaumont des Crayéres Fleur de prestige 2002 (lokalt Aÿ)                   ♥♥♥
Det enda hus som agerat nonchalant & ointressant vid vårt spontanbesök. Kvinnan som motvilligt lät oss smaka, smällde korken i taket och vi hukade bakom disken...smaken platt och tråkig, vi vill känna mer årgång. Serveras inte för kall, då faller inte bouqueten ut så väl.

Besserat Bellefon Brut Grand Tradition                                                      ♥♥♥
God vardagschampagne,frisk med något hög syra. Vi avnjuter den till riktigt god lunch på Martin Café & Brasserie i Reims.

Billecart_Salmon Brut 1999                                                                          ♥♥♥++
60% Pinot 40% Chardonnay Grand cru.  Smak...Kex, Ginger, Päronsplitt en aning bitter. Den doftar kola och Brioche. Len mycket tilltalande med massor av fina små bubblor. Still alive!

 Billecart Salmon Brut (339 kr)    

Kvällens surprise...                                                                                               ♥♥♥++

Började testet med något för kall Champagne. Var på vippen att dömma ut denna då vi tyckte den var väl tillknäppt och "flat". Det visar sig dock att den faller ut och öppnar sig väl när temperaturen stiger. Vi känner mycket frukt, pigg och mysig mousse med inslag av äpple och blodgrape.
Det är med stor glädje vi avnjuter Billecart-Salmon Brut Reserve.
Vi längtar efter sköna sommarkvällar, en bukett sommarblomster, goda vänner, jordgubbar doppade i mörk Choklad....och denna pigga sportiga flirtande Champagnen.

Bollinger VVF 1996                                                                                             ♥♥♥♥♥
Vieilles Vignes Francaises "Gamla franska vintockar"  som ödelades sent 1800 tal av vinlusen. Så det är en liten vingård kvar. Vi känner det vi för oss vi kallar Aÿ ...det andra tycker är Pinot.... 100%.  En pigg syra med förhållandevis trötta bubblor. Vi provar denna raring med Philippe & Sophie Brun Champagne Roger Brun...de sätter genast Aÿ, men är förvånad över dess pigga, strama Chardonnay liknande toner.  Vi gillar en av världens främsta Champagner, som enligt en samlad expertis över hela världen hyllar!
Bollinger RD 1988                                                                                                ♥♥♥♥♥
Mörk bärnstensfärgad, honung och karamell,päron,mocca med en lång efterton av tryffel och skog!
Underbar magi bubblar ut i våra glas!
Doft med tydlig pinot dominans!
RD står för Récemment Dégorgé -  nyligen disgorged.
Bollinger R.D 1988 Extra Brut    (Second test)                                                    ♥♥♥♥♥   
Vi tycker som ovan när vi provar denna raritet tillsammans med Philippe & Sophie Brun Champagne Roger Brun. Det är mycket Aÿ i doften, eller Pinot är en rättare benämning. R.D står för en fräschör som saknar likne...bubblorna rullar runt, det är krut i dem och en pigg syrlig eftersmak stillar sig i våra gommar...Halleluhja!                                                      
Bollinger R.D 2002 Extra Brut (1750kr)                                                           ♥♥♥♥♥
Vi sitter på Sverigepremiären av denna framtida klassiker. Vi tror att den under många år framöver kommer att vara den mest eftertraktade Champagnen på marknaden! Köp tillräckligt många så att du kan både dricka den och lagra. Honung, kanderad frukt, nöt & röda äpplen. Frisk,Intensiv och Kraftfull mognad. Samma vin som Grand Année 2002...bara längre jästfällning.
Lansering på Systembolaget 1april 2014  #90456

Bollinger Grande Année Année Rosé 1999                                                     ♥♥♥♥♥
Den i särklass bästa Rosé vi provat så här långt (2017-11-23).
Champagnen är lagrad på ek och detta mynnar ut i Cognacs toner, både i doft och smak. Härlig sötma, med en lång kraftig pinot dominerad smak. Pepprig med röda äpplen, hallon,choklad.... en hint av vår favorit, Lindt Vitchoklad med jordgubb/hallon.
MAGISK!!!

Bollinger La Grand Année 1996  (1266 kr)                                                        ♥♥♥♥♥
Enligt Magnus hans bästa Champagne "ever" rökigt ekig, cremigt mjuk, kraftig härlig lagringsnot, gyllene guldig med en låååång fyllig mousse. Magnus lyfter på hatten och tackar Bollinger för  miraklet! (2014)

Bollinger La Grande Année 2002.   (849 kr)                                                 ♥♥♥♥♥

Härligt gyllengul i färgen, jämna lugna bubblor,mjuk balanserad doft med tydliga djupa inslag av Ek. Hasselnöt och Apelsin gifter sig fint. Moussen är tät och relativt kort, mot vad vi hade förväntat oss. Vi gissar att den mår bra av några år till i källaren... även om den gör sig rättvis redan nu.

Bollinger La Grand Année 2003  (1100 kr)                                                    ♥♥♥♥♥

Magisk! Bland det bästa vi har provat. Helt underbar följsam och så behaglig. Fyller oss med välbehag. Bollinger dragen känns igen med ek, mineral och nöt. Helt underbar. Får också 5 st hjärtan men är bättre än både 2002 och 2004. Måste vara ett av 2003 absolut bästa viner.

Bollinger La Grande Année 2004. (849 kr)                                                         ♥♥♥♥

En fantastisk Champagne, som dock kommer bli bättre med lite tid på sig. Något sämre än både 2002 och klart svagare än 2003. Dock mycket Bollinger och en underbar ton av ek och hasselnöt och apelsin. Kommer bli 5 hjärtan när vi provar dig igen om några år. (2014)

Bollinger Grand Année 2004 Brut                                                                              ♥♥♥♥
Vi provar den igen nästan 4år sedan den förra buteljen. Vi känner doftinfluenser av tång,hav, ek., vit blomma. Smaken breder ut sig i skapligt hög syra och ett uns "spritig"smörkola. Mogna röda äpplen ...ni vet sådana som skummar när du tar en tugga. 
Färgen är nära halmgul. Vi håller dock kvar 4hjärtan....

Bollinger La Grand Année 1996  (1266 kr) (Second test)                             ♥♥♥♥♥
Vi testar 96an med våra goda vänner Philippe & Sophie Brun Champagne Roger Brun och vi tycker att vår reflektion ovan stämmer.

Bollinger RD 1973 Brut                                                                                             ♥♥♥♥
Kraftfull rökt enris... mixad med en len ton av vanilj. Härlig bouqet med en mycket lång eftersmak.
Magnus tyckte denna var en exemplarisk årgång! (Född 1973)

Bollinger Special Cuvée Brut (395 kr)                                                         ♥♥♥♥
Kraftull och rostad ton,brioche och valnötter rullar runt i gommen och fyller näsan till bredden!

Fantastisk Champagne, Bollinger gör de mest fylliga vi provat. Alla deras viner har en kraftfull karaktär och ganska lätt för oss att skilja från mängden. Dessutom lagras de på ekfat vilket ger en extra dimension.

Bollinger Rosé NV                                                                                              ♥♥♥♥
Blek laxrosa färg, örtig, citrus doft med inslag av röda frukter.Härligt toasty med fin syra. Sofistikerad

Boizel Joyau de France                                                                                       ♥♥♥♥
Provade denna tillsammans med familjen Brun som driver Champagne huset Roger Brun. Fantastisk inledning på en lång kväll. Brödig rostad doft, fortfarande hög syra och smak av choklad. Dessutom ser flaskan ut som en liten chokladpralin. Kommer bli ännu bättre när den "rundar" till sig ännu mer

Bliard- Moriset non dosage 1984 Grand Cru                                                ♥♥♥♥♥
Champagnen oxiderar snabbt och moussen tappar snabbt fart.
Färgen liknar guld, så vacker och en stilla pelare formar sig i våra glas. Smaken är len som sammet, smörkola, och helt naturell...Alla 5 njuter under tystnad, och en nästan religös känsla sprider sig i kroppen! Vilken enastående Champagne! Att få sitta här och dela denna raritet med Mr Bliard är en stor ära för oss.
(Denna raritet finns inte att köpa, men vi måste dela med oss av denna upplevelse till er läsare)
Bliard- Moriset Millisime 2008 Brut Grand Cru                                               ♥♥♥♥
Med Chardonnay elegans som doftar underbart...smörkola,lagrat, vita blommor och citron. .. fräck label med grekiska bokstäver... vi gillar!                       
Bliard -Moriset Reserve Brut Grand Cru                                                             ♥♥♥
100% Chardonnay blandas med reserv viner och långt åldrande på bottensatsen ger flexibilitet och smidighet. Vi känner en viss sötma,fruktig och en enkel ton som verkligen kan serveras under hela måltiden, och passar bra till det mesta.
Bliard-Moriset La Belle Bleue Brut Grand Cru                                                  ♥♥♥
Balancerad kristallklar lime-citron...De fina bubblorna och den långa eftersmaken gör att du gärna smuttar på denna "vackra blå". Champagnen är framställd uteslutande av Chardonnay från deras bästa druvor. Vi tänker sommar,varmt,pool och krispiga sommarkvällar. Galet läcker blåbutelj!

Bruno Paillard Premiére Cuvée   (349 kr)                                                      ♥♥♥♥-

En ungdomlig flirt. Doftar mineral och bröd, underbart enkel att tycka om. Inget komplext svårt utan bara rakt på fruktigt och möjligen ungdomligt naiv. En klart kommande favorit bara för att konsumera och inte känna efter för mycket. Äpple, frukt och möjligen lite vanilj. Vi saknar ingenting i denna raring!

Bruno Paillard Assemlange 2002    (ca 300kr i Champagne)                    ♥♥♥
Vi blev förvånade över den höga syran...Vi gillar BP normalt sett, och vi tycker att huset blivit bättre på senare år. Då menar vi att kvaliteten är bättre på yngre viner, än 2002. Fruktig med ton av tidigt plockade vinteräpplen. Finns inte på systembolaget.

C

Castellane Brut  #7557   199kr                                                                                ♥♥♥  
Blekguld ifärgen,smaken drar åt frukt,vanilj, och med en elegant doft av Brioche och vita blommor.                  Enligt vår mening Systembolagets mest prisvärda Champange. Smakar strålande och är helt enkelt en underbar standardchampagne. Saknar kanske lite djup, men den är bara att köpa och njuta av. Huset är beläget i Epernay och producerar 3,2milj buteljer/år.
Förövrigt ser man detta vackra välkända vattentorn från alla tänkbara delar av staden om ni besöker Epernay. Det röda korset på deras buteljer kallas St.André Cross…från början en hyllning till Champagnes äldsta regemente. Många kända konstnärer har gjort sina egna tolkningar av det röda korset.

Castellane Millisime 2002 ( 220kr i Epernay)                                                        ♥♥♥+
Vi saknar lite årgångskaraktär, men klart bättre än NV även om vi anser att skillnaden borde vara större. Trevligt god utan att göra allt för stort intryck.                            
Chateu de Bligny Brut Blanc de Blancs                                                                     ♥         Lakrits el spår av Anis. Tyvärr är den lite för tvålig och konstgjord i sin karaktär för att den ska falla oss i smaken.

Charles Heidsieck NV , brut                                                                                     ♥♥♥♥
Detta är en av våra favoriter bland NV. Påminner extremt mycket om Roger Brun och många gånger undrar vi om de gör sitt vin tillsammans. Enda skillnaden är att Charles använder mer socker till skillnad mot Roger Brun som kör extra dry. Minsta sockermängden och få ett hjärta till.

Charles Heidsieck Millésime 2000 Vintage Brut                                          ♥♥♥♥♥
Som sin storebror nedan fast så klart en yngre förmåga, och otroligt lik vår favorit Roger Brun 2000... slående lik! Även denna delade vi med Familjen Brun.                                
Charles Heidsieck Millésime 1995 Vintage Brut  Blanc des Millénaires     ♥♥♥♥♥
Amazing balanserad fantastisk Champagne som vi avnjöt på Philippe& Sophie Bruns ( Roger Brun) terass till god middag. Kommer du över denna enastående Champagne KÖP & Njut!
Provad igen 20171215 och vår smak o doftupplevelse överensstämmer med förra provningen.

Charles Heidsieck 1985 Vintage Blancs de Millénaires                                    ♥♥♥♥♥
GRYM !! Väldigt präglad hustypisk Bouquet. Så lätt att känna igen... Den guldgula färgen gifter sig med hur smaken fullkomligt exploderar i gomseglet!  Jösses...Honung,mandel, Wherters Orginal (Kola), mjuk mineral...moussen finns där små Petite bubblor som trängs i glaset. LOVE IT !!!

Charles Heidsieck 1969                                                                                            ♥♥♥♥
Fantastisk gyllene i färgen. Rund härlig doft - äkta Ginger,lemon, härlig fizz, 

Charles Heidsieck 1966                                                                                            ♥♥♥♥
Denna skönhet provade vi tillsammans med ett gäng "Oldiesar"...alltså flera årgångar under en kväll när vår leverantör Philippe Brun flög över till Sverige och joinade oss i en himmelsk provning. Detta var hans favorit denna kväll.
Philippe said: -Chardonnay based with a hint of ginger,lemon, meat... I`ts a Champagne for Yoga!
Årgången är mycket bra...exemplarisk förklarar Philippe som är född...take a guess... 1966 of course.

Charles Heidsieck 1961                                                                                                 ♥♥♥
Vi var alla rörande överens om att en allför hög syra virvlade omkring... när denna rundat till sig tog en välbekant smak av Ratafia över och den var lång och väldigt behaglig. Klassisk CH doft.

Charles Heidsieck 1953 Extra Dry                                                                           ♥♥♥♥♥
Testade detta helt unika vin tillsammans med familjen Brun (som driver Champagnehuset Roger Brun). Det är Philippe Bruns pappas bästa vän som drev Charles Heidsieck tidigare. Vi dricker med stor respekt ett vin av denna ålder. Trots att bubblorna är helt borta finns det fortfarande en liten friskhet kvar i vinet.  Vinmakera Philippe tar och häller lite frisk champagne från sin 2000 i vinet och det öppnar sig helt otroligt. Respekt!

Champagne Cazals La Chapelle du Clos Blanc de Blancs
En Champagne vi fått av vår vän Henrik. Öppnar med spänd förväntan, men tyvärr visar det sig att just denna butelj är defekt och odrickbar. Vi återkommer med denna vid ett annat tillfälle.
Claude Casals Carte Or NV Grand Cru   (135kr i Epernay)                                             ♥♥♥♥
God härligt fruktig blanc de blancs. Det vi ångrar är att vi inte köpte fler av denna enkla raring. Detta är en Cool Cuvée, fräsch och elegant,  en "spjutspets" Cazals sortiment.
Claude Casalz Carte Blanche NV                                                                        ♥♥♥
Fruktig med en egenhet... avslöjar utan komplex en gyllene, ljus och lysande färg som lockar vid första anblicken sedan friskhet ,en kort blommig ton, domineras av aromer av hagtorn och akacia.Dess skarpa och lätt syrliga karaktär, som avbryts av en liten ädel bitterhet ger detta vin en verklig upplevelse. Vi tycker att den växer!
Claude Casalz Cuveé Vive (Extra Brut)-Selection Guide Hachette                            ♥♥♥
Utan tillsats av socker med smak av gyllene smörblommor utstrålar klarhet och briljans med inslag av honung och kanderad aprikos. Ren & livlig, opretantiös kan vi sammanfatta denna.
Claude Casalz Cloz Casalz 2002 Cuvée Prestige -Serie Limitée                            ♥♥♥
100% Chardonnay Lagrad, men ändå knivskarp. Huset använder sig inte av ekfat utan lagrar i ståltank. Underbar Champagne, men vi undrar ändå hur den hade gjort sig på ekfat. Druvorna växer på familjens ägor och skyddas av en mur för bättre mognad och tillväxt. Begränsat antal buteljer.
Claude Casalz Millisime 2006                                                                                  ♥♥♥♥
Överträffar 2002...fast den är 4år yngre. Denna blir nog en riktig raring. Lagrad Chardonnay med en slipad ton av citrus och vita blommor...lite som en diamant.

Clos des Bergeronneau Brut 2008                                                                           ♥  
En av de få helt 100% Pinot Menuier  som vi har provat. Doften är rund och fluffigt tilltalande. Smaken tenderar tyvärr mot det mindre tilltalande...Stram och den dragiga,kvistiga oromantiska eftersmaken är dock inget vi faller för. Läcker svartlackad repkork!

Collet brut (249 kr)                                                                                                       ♥      

Smakar stramt mineral, mandarin och kraftigt genomslag av citrus. Fin mousse som är kort men vacker. Det strama tar överhand och blir dominant och inte alls så följsam och mjuk som vi önskar. Vi tycker att prisklassen har bättre fynd.

Comtes de Champagne Taittinger 1979 Brut Blanc de Blancs               ♥♥♥♥♥
Amazingly nice! Absolut outstanding smak...för att inte tala om doften som fyller ett helt logement med sin karakteristiska doft!!!  Smak av solvarma mogna plommon...fikonmarmelad, kaffe, congac! Jösses så bra den är! Något grumlig och utan Fizz. Men vad gör det?...med en Champagne som denna!

Comtes de Champagne Taittinger Brut Blanc de Blanc 1981               ♥♥♥♥♥           En magnifik Champagne med underton av Madeira, härlig virvel av Plommon och Fikon.
Rustik och alldeles underbar

Comtes de Champagne 2002 Tattinger Blanc de Blancs                              ♥♥♥♥♥

Ren magi i en butelj...En Blanc de Blancs som är sammetslen och med en doft som fyller hela rummet. Fizzy och den är härligt nötig med en ton av vanilj och kaffe...svaga Congactoner genomsyrar denna vackra ädla dryck! 

Comtes de Champagne Taittinger 2005 Blanc de Blancs                      ♥♥♥♥♥          En obeskrivligt god Champagne! Den är pigg med fräschör och har en låååååång eftersmak som stannar i evigheter. Bubblorna små och fina som bildar en snygg pelare som är gyllengul! Fikon, kaffe och vanilj som mynnar ut i en vacker not av Cognac! WE LOVE!!!

COMTES DE CHAMPAGNE TATTINGER BRUT 2005                                           ♥♥♥♥
BLANC DE BLANCS MAGNUM 1,5 L

Mycket bra, men lite blekare än 2006:an, allt sitter där men det är lite mindre "body" i denna butelj...se nedan hur en i vår värld perfekt magnum kan vara.

COMTES DE CHAMPAGNE TATTINGER BRUT 2006                                        ♥♥♥♥♥

BLANC DE BLANCS MAGNUM 1,5 L
MAGISK DOFT....med små blekgula bubblor. Med en ton av Conac...
Doften är intensiv, toner av nybakat bröd, väldoftande med rostade inslag av kaffe.
Smaken är enorm, strukturerad, fruktig, mogen grapefrukt, mineral & päron... varvat med sötma från röda äpplen, fikon, kraftfull, peppardominant o härligt dynamisk komplex.
5% av vinet lagras 4 månader i nya ekfat. Ytterligare lagring i källare under flera år.
Passar utmärkt som aptitretare, till skaldjur och fisk.
100 % CHARDONNAY
12%

CRISTAL  Louis Roderer Vintage 1995
Helt outstanding topchampagne! Ek & Cognac i en härlig blend. Choklad, Werthers original, russin, tryffel, apelsin, rött äpple o päron. Lååååång eftersmak!
60/40 Pinot/Chardonnay

CRISTAL  Louis Roderer Vintage 2002   (2150kr)                                               ♥♥♥♥♥
Denna har tappat lite av farten i bubblorna, det är dock det enda vi kan hitta som inte är absolut 100% perfekt i denna champagne. Den är kristallklar, tydlig och spelar i en helt egen liga. Det är helt underbart att ha förmånen att få smaka  på detta Champagne. Detta är verkligen Cristall !!!
Tydlig Choklad...vanilj...and a toast in the morning.

CRISTAL Louis Roderer Vintage  2004                                                               ♥♥♥♥♥
Lyxig! Vacker!
Intensiv och delikat Champagne. Ren,klar silkeslen kombination
av rostade hasselnötter, krispigcitrus med silkeslen explosion av mogen röd frukt, vaniljkola
...ett underbart crescendo av smaker i Cristalklar butelj!
CRISTAL  Louis Roderer  Vintage 2005   (1650kr)                                           ♥♥♥♥♥
Elegant och krispig som daggen en tidig augustimorgon. Helt unik och med egen stil...en Champagne med självförtroende som vågar gå sin egen väg.
Magisk! Systembolaget # 90666

CRISTAL Louis Roderer  Vintage 2006                                                                ♥♥♥♥
ON NOSE
Glittrande ljus bärnstensfärgad. Det indikerar ett år med mycket fin mognad.
Blygsamma bubblor, i en fin pelare. Lime, apelsin, vita blommor ,rostade nötter, mandel, hav/tång/ostron, vanilj. När den luftas blir fruktigheten intensiv, nästan explosiv:
aprikoser, melon och mango.
ON PALATE
Komplex fruktbalett. Som att bita i en mogen, köttig frukt. Smaken omsluts av saftig, krämig, silkeslen frukt, mixat med skarp, graciös friskhet.  Hög mineralkvalitet som förvandlar den mogna frukten till en något skarp citrus... typ citrusskal. Det varvas med varmare toner som ger plats för blommor, och nötter. 
En härlig harmoni...symfoni...Lite franska bakverk...
55% Pinot Noir, 45% Chardonnay

CRISTAL Louis Roderer  Vintage 2007                                                                           ♥
Denna skönhet dricker vi på Burriana Playa i Nerja...den stannar vid just skönhet. Rivig och ojämn i strukturen. Faktisk en riktigt dålig Cristal....Varm vår, kall och regning sommar...hagelstormar och Chardonnay druvan klarade sig sämre än pinotdruvan. Kanske är det just detta som slår igenom i vinet. För att gardera oss testade vi ännu en -07... men....dessvärre får även denna nedslag.

CRISTAL Louis Roderer  Vintage 2009                                                                  ♥♥♥♥
IT´S GOOD...ACTUALLY REALLY GOOD... IF YOU CAN AFFORD IT !!
Även denna släcker bränder i våra strupar på playan i Nerja. Galet gott...lutar oss tillbaka, höjer våra glas... Salud!

Cuperly Grand Reserve Carte Verte   (329kr)                                                  ♥♥♥         Doftar Pinot och vi misstänker att den är en Pinot menuier... lite mindre pinot noir och den lägsta andelen borde då vara Chardonnay.
Blod...järn kanske tom lite rost...mogna röda äpplen,russin med mkt sötma.
Den dör snabbt, en stram konstgjord lite  sprit/grapeig efterton.
Är det en prosecco?......nej vi känner för mycket Champagnedoft för att det kan vara tänkbart, men efterdyningarna är slånde lika.
Systembolaget #7734

D

De Saint Gall, premier cru   (279 kr)                                                                          ♥♥

Den första Champagne där våra meningar går isär totalt från Richard Juhlin. Vi bedömmer denna Champagne som ett misslyckande. Smakar rikt av mineral och genomslag av grape. Rund eftersmak som känns konstgjord. Klart bättre val finns på hyllorna för dessa pengar.

De Saint Gall 2004                                                                                                       ♥♥♥
Vår dotter säger att den doftar "jäs"...ett uttryck för vad vi kallar rostat bröd. Det stämmer mycket bra över vad vi själva tar in i vårt doftsysytem...för den börjar dofta lagrad. Vi känner lite peppar, inte så välutvecklad och lite smal i smaken.

Deutz Brut Classic   (349 kr)                                                                                    ♥♥♥♥

Efter att ha provat en del enklare/lättare champagner så känns det som att komma hem. Mjuk och följsam, mycket fruktig och mineralrik, äpple och grädde. Helt strålande, kommer bara bli bättre om du inte dricker den direkt utan väljer att spara den något eller några år.

Deutz Brut Millesimé 1988    (1450 kr stadsauktion)                                       ♥♥♥♥
En fantastisk Champagne som trots sin ålder gärna får ligga kvar några år till. Vi gissar att den kommer "runda" tíll sig ytterligare, vilket kommer göra att den når ännu högre höjder.

Deutz  Brut 1998 (Stockholmsstadsauktion)                                   ♥♥♥♥
Underbar...sidenlen med brödiga noter... Härlig doft med spår av lagring.

Deutz, Cuvée William Deutz 1998   (1120 kr stadauktion).                         ♥♥♥♥
En riktigt bra Deutz i klassisk stil. Det som slår oss är att Deutz bara blir bättre ju längre de får ligga. Denna kommer ligga och vila minst 10 år innan vi provar igen. Kanske är det vi som ses då, om ni är nyfikna.

Deutz Willam Cuvée 2000 (1795kr)                                                                      ♥♥♥♥♥
Lagrad mjuk&följsam.
Skulle kunna fungera som en mall för hur en Champagne ska smaka. Ett mästerverk!

Deutz brut 2012                                                                                                          ♥♥♥♥
Någon lite dragig kvistig ton i mellannoten...vi väntar med denna något år.
ON NOSE
Krämig doft hö, vegetal, plommon, nougat, rostat bröd, mineral och choklad.
ON PALATE
Komplex, torr, fin syra med äppelfruktighet, toner av röda äpplen, citrus, mineral, nougat, choklad och aprikos.
60% PINOT NOIR/ 30% CHARDONNAY / 10% PINOT MENUIER

Amour de Deutz Millisime 1999                                                                        ♥♥♥♥+
Kristallklar i färgen...fast den är åldrad så är den ljus i färgen. Floral blommig, nöt, peppar. Mycket fyllig ton!

Amour de Deutz Millisime 2002                                                                        ♥♥♥♥♥

Färgen är klar, ljus vackert gyllengul med en smörig doft. Krämig med smak av äpple,gula plommon, päron. En lång mineralig efterton. Otroligt god till ost och mörkchoklad, men till grillat lamm en oslagbar kombo.

100% Chardonnay

En klar överraskning i denna underbara Champagne är att uppe på korken under kapsylen sitter ett vackert smycke specialdesignat av Pascal Morabito. Detta gör du lätt om till ett halsband. En vacker ängel med "a real jewel" i sin hand!

Amour de Deutz Millesime 2008                                                                         ♥♥♥♥♥

Magiskt god!Regn ute men vi har solsken inne

Färgen är klar, ljus vackert gyllengul med en smörig doft. Krämig med smak av äpple,gula plommon, päron. En lång mineralig efterton. Otroligt god till ost och mörkchoklad. Till grillat lamm blir det en oslagbar kombo. En överraskning i denna underbara Champagne är att på korken under grimman sitter ett vackert smycke specialdesignat av Pascal Morabito. Detta gör du lätt om till ett halsband. En vacker ängel med "A real jewel" i sin hand!

Vi tillägnar detta vackra smycke till @niiinis.se för att hon är så go och älskar skumpa!

VI NJUTER!
100% Chardonnay

De Venoge Brut Blance de Noirs  (299 kr)                                                              ♥♥♥+

En fruktig pigg Champagne som överraskar oss efter att flaskan sett lite tråkig ut. Mineral och brödig. En bra standard champagne.

Diebolt -Vallouis Fleur du Passion  2000                                                            ♥♥♥♥♥
Smakar som sin "lillebror" nedan. Dock med den stora skillnaden att denna börjar kännas mogen och mer lagrad. En helt strålande bra champagne, kan det bli bättre?

Diebolt-Vallois Fleur de Passion 2005 (599 kr)                                                  ♥♥♥♥♥

Vilken underbar Champagne! Så frisk, sprittig och lång härlig mousse. Både smakar och doftar kanon, mineralrik och brödig. En underbar blanc de blanc (endast Chardonnay druva). En av våra absoluta favoriter.

PS: otroligt vacker butelj.
http://www.systembolaget.se/90323

Diebolt- Vallois Prestige  (359:-)                                                                        ♥♥♥♥+
Spirituell,elegant, lätt att tycka om till alla tillfällen!
http://www.systembolaget.se/7723
Diebolt-Vallois 2002 Blanc de Blancs (lokalt Aÿ ca 400kr)                         ♥♥♥♥+
Fantastisk doft! Underbar lagring med toner av krispig cognac,mustiga röda höstäpplen,Elegant Diebolt! 100% Chardonnay Mycket nära fem hjärtan...

Dom Perignon Enothéque Vintage 1959                                                        ♥♥♥♥♥
Palett: Ripenessen av druvorna strålar ut i en rikedom som är fulländad!  Den varma, rikliga, ganska söta attacken proklamerar extrem varm not!. Väl avrundad och exceptionellt lång, krämig och fruktig. Frisk för årgången.
DOFT: Exceptionellt komplex avslöjande aromer av orientalisk tobak, honung, lakrits, fikon och en blandning av kaffe och choklad. Skörden började den 10 september under förhållanden som sällan åtnjutits i Champagne-regionen. Allt kombinerat för att göra året till en otrolig vintage. Samma fina Vintage som 2018 spås att bli...vi väntar med spänning.
THIS IS A HALLELUJA MOMENT !!!

Dom Perignon Enotheque Vintage 1969                                               ++ ♥♥♥♥♥              Palett: Vacker graciös varm not! Fint avrundad och exceptionellt lång, krämig och fruktig.
DOFT: Komplex med aromer som är stora som universum! Orientalisk tobak, honung, lakrits, fikon och en blandning av kaffe och choklad.
Skörden 1969: Väderförhållandena var instabila och svåra under hela året. Blomningen var sen och kom vid en tid av frekventa, svåra stormar. Den torra, soliga hösten i september innebar att druvskörden äntligen kunde börja den 1 oktober.... Detta till trots EN MAGISK Champagne som är så levande! FULL POTT och däröver av oss!!!

 Dom Perignon  2000 Andy Warhol Tribute Collection                               ♥♥♥♥
Ljus gul i färgen och doften är Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter, citrus och vit choklad.
60% Chardonnay och 40% Pinot noir. Den är väl frisk för årgången tycker vi.... om det är den dryck det ska vara, så tror vi att det är väldigt storflask variation.

Dom Perignon Vintage 1962                                                                           ♥♥♥♥
We popup a fantastic Dom Perignon from 1962 at Philippe & Sophie Bruns  residence Roger Brun in Ay France ....stunning taste but the fizz got a bit tired for so many years in the bottle. Lovely!

Dom Perignon Vintage 1985                                                                          ♥♥♥♥
Smak och doft sitter där...men tyvärr är det trötta och väldigt få bubblor. God smak och den är helt intakt i övrigt. Ett fint stilla vin som är något grumligt. Djupt gyllene i färgen!

Dom Perignon Vintage 1995                                                                          ♥♥♥♥
Hög syra...något grumlig...Otroligt låååång eftersmak. Chardonnay dominerar tror vi.... Vanilj, ekton, äpplen och gamla rostiga nycklar. 

Dom Perignon Vintage 1995                                                                         ♥♥♥♥
Fizzen finns där... om än lite trötta! HÖG SYRA...lite som 1996. Våra åsikter går i sär. Nilla tycker 3 hjärtan...Magnus tycker 4 hjärtan. Gyllene gul, lång eftersmak, Chilipeppar, mineral, något besk. Detta framträder när Champagnen når rumstemperatur. Pinot 48%  Chardonnay 52%
Den påminner om en äldre Salon... Nilla brukar ha åsikten om att den krockar med 50% Pinot / 50% Chardonnay....

Dom Perignon Vintage 1996                                                                       ♥♥♥♥
Doften är som smörkola och fikon i en härlig mix..smaken sitter där DOMPA i sitt esse. Men i vanlig ordning tycker vi att syran är för hög i årgång -96. Även om denna tillhör en av de absolut mjukaste när det gäller årgång och syra. Fin guldgul ton och med fin pelare som tornar upp sig i det vackra glaset.

Dom Pérignon Vintage 2000  (1295kr)                                                   ♥♥♥♥+

En underbar Champagne! Förvånansvärt lite spår av lagring, ingen ton av ek. Däremot nötig, nogat, mineral, röda äpplan, apelsin och citronskal. Komplex!

Dom Perignon Vintage 2002 Vintage 2002                                          ♥♥♥♥+
Russin,mogna äpplen,fikon,honung.
WE ARE SPEACHLESS!!!

Dom Perignon Vintage 2003 (1247kr)                                                    ♥♥♥♥♥

Vi har bara ett enda ord om denna skönhet...

MAGISK!!!

Måste vara ett av 2003 bästa viner! Våga inte sabrera denna raring, utan njut av varenda droppe.

Dom Perignon Vintage 2004                                                                       ♥♥♥♥   
WOW! mogen smak och härlig Fizz! Vi avnjuter denna vackra med några bitar av vår favorit ost Manchego. Härligt rund och fin små virvlar som dansar runt i munnen av russin,mogna äpplen,fikon och len honung. MUMS!                                                     

Dom Perignon Vintage 2006                                                                    ♥♥♥♥♥
En galet bra Dompa! Fräsch med mogen smak och härlig Fizz! Vi åt ingenting till, utan tog till vara varenda sekund av den lååånga gudomliga eftersmaken! Doften är verkligen Dom Perignon och fyller hela vår Champagne Lounge. Russin,mogna äpplen,fikon och len honung.

Dom Perignon Vintage 2009                                                                      ♥♥♥♥
K
omplex, mycket cool med inslag av päron, nybakat bröd, mineral, vit choklad, valnöt och grapefrukt. 
Fortfarande ung, spirituell. Vi tror att denna blir ännu bättre...så vi sparar de resterande i källaren något år till.

Dom Perignon Vintage 2010                                                                            ♥♥♥♥♥
Ämen den är så "Herrejösses god" ...så man vill inte att den ska ta slut någonsin!
Magisk klassisk  doft av Dom Perignon ! Komplex, gula äpplen, exotiska inslag och vit choklad. Smaken är magnifik !!! Komplex, mycket ung och fräsch...ingen gammal källare här inte! Gula äpplen, brioche, mineral, vit choklad, Vi anar exotisk ananas, och ett stänk av Mandarin...Vi tycker att Dompan är aningen sötare än vad vi är vana med.
Vi ser att Champagnen har en låg dosage. 
Ljusgul i färgen
60% Chardonnay och 40% Pinot noir.

Dom Perignon Plentitude P2 2000                                                                ♥♥♥♥♥         On the nose
Bergamott, Apelsin,Brioche ,Hö och rökelse
On the palate
Finns något exotiskt där, apelsin Brioche Lakrits och Carafa Malt, mogen och livlig.
Food paring
Vi provar till Vörtbröd  med julskinka och hemmagjord stark senap
MAGI UPPSTÅR! Har ni inte provat denna kombo, så är det ett måste denna jul!

Dom Perignon P2 2000
TYVÄRR LITE DEFEKT IGÅR...men vi testade  en P2:a nyligen och den var magisk! Se ovan
ON THE NOSE
Bergamott, Apelsin,Brioche ,Hö  & Rökelse!
ON THE PALATE
Finns något exotiskt där, apelsin Brioche Lakrits och Carafa Malt, mogen och livlig

Dhondt-Grellet  Cuvée Tradition Brut                                                             ♥♥♥♥
Deras enda blend förutom Brut Rosé mycket mjuk, rund och följsam. En standard förvånande bra. Tre druvor finns med Chardonnay/ Pinot Noir/ Pinot Menuier  50% / 30% / 20%
Dhondt - Grellet Cuvée Seléction Brut                                                          ♥♥♥♥
100% Chardonnay. Smakrik och komplex, fruktig och frisk, vi anar ananas fragment.
Dhondt-Grellet Prestige du Moulin  Brut                                                     ♥♥♥♥♥
100% Chardonnay.En strålande rund och mycket god känsla i gommen där mogna frukter dominerar. Elegant tycker vi!
Dhondt- Grellet Cuvée Millésime 2008 Brut                                               ♥♥♥♥♥
100% Chardonnay. Livlig med finess...vacker gyllene intensiv färg. Kanderad torkad frukt dominerar. Mellan de livliga bubblorna anar vi smörkola, bröd och brioche i en fin kavalkad. Fin att dricka redan nu men vi lagar gärna några buteljer.
Dhondt- Grellet Brut Rosé                                                                                    ♥♥♥
Silkeslen smakar jordgubb&hallon...röda frukter och bär.
Chardonnay / Pinot Pinot  85% / 15%

Duval-Leroy Fleur du Champagne 1996 (750 kr stadauktion).                 ♥♥♥♥♥
100% Chardonnay. Helt underbar mjuk och följsam champagne. Lite som en melodiös balad från mitten på 80-talet (för er som kommer ihåg) Ett av de mest prisvärda fynd vi gjort från Stockholms Stadsauktion.

Foto:Champagne.se
Champagne Cristal 2002
Bliard- Moriset 1984 Grand Cru non dosage
La Belle Bleue Bliard -Morisette
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto:Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Deutz 1998
Foto:Champagne.se
Champagne.se By Poolside
Foto.Champagne.se

"Kom hit fort !

Jag dricker stjärnor ! "

Dom Perignon första gången han smakade Champagne.

Gordon Ramsey Restaurant PETRUS
Foto : Champagne.se
Foto : Champagne.se
En av våra skatter!
En av våra skatter!
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se