Loading
received_2263354653774923[1459]

Deutz Champagne- visit del 1


Vi anländer in på innergården och den svenska flaggan vajjar i den lilla pyttevind som Aÿ bjuder på denna stekheta dag.
Termometern står på dryga 31grader och ja...svetten svider i pannan...och ja tyvärr mascaran rinner.
Vi är hedrade för den svenska fanan vajjar och vi känner stor upprymdhet,

Nere i Champagnegångarna har Deutz tänt upp med hundratals levande ljus...
AMAZING!!!
Snart mycket snart kliver vi in i templet...
;))

 
Vi kände oss hedrade av den svanska fanan när vi anlände! Vi fick parkera inne på gården.
Magnus,Nilla,Anna Foto:Johan Eriksson
Vi väntade en stund i den 31gradiga värmen på Mr Lalliere Deutz...hett men vad gör det?
Visst passar liksom pärlan in här på Deutz mansion?
Under denna tid - 18 månader eller längre - skapas bubblorna. Innan flaskan är färdig för försäljning tas den sista jästfällningen bort, genom att flaska vibreras upp-och-ned under en kortare tid. När jästfällningen så har trillat ned i halsen, kyls flaskhalsen hastigt ned, korken tas bort och den frusna jästfällningen faller då ut genom att trycket i flaskan skjuter ut den. Vid denna punkt är alla champagner lika torra, men genom att flaskan fylls upp med en mindre mängd söt vätska, så kallad dosage, får champagnen olika sockerhalter.
Degorgera-Här skjuts den frysta delen bort på dubbla Magnum buteljerna (Jeroboam)
Degorgering och dosage (tillsättning av rätt mängd socker) maskinellt
Kanske dricker du denna Deutz inom snar framtid?
Mr Lalliere Deutz tog oss ner till Champagnekällaren där buteljerna lagras. En mycket trevlig proffisionell värd.
Deutz Champagnekällare har sammanlagt 160meter långa gångar, och lagras i 12grader. En jämn temperatur är ett måste för Champagne.
Amor de Deutz 2008 lagras
Amor de Deutz

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln