Loading
received_2263354653774923[1459]

Gosset Celebris Brut 1995

Ikväll poppar vi en Oldie... en god och trevlig sådan...även om den tyvärr har tappat lite Fizz...
så tycker vi att den är spännande och har en skön style!

Gosset Celebris Brut 1995            
Fortfarande fräsch och lekfull efter 22 år på butelj...med en doft som påminner om vår...kaprifol, hagtorn, en virvel av körsbär. Röda mogna äpplen i entrén, conffetti av  röda frukter och torkad aprikos,mineral mellanton med silken yta. Dosering 11 gram / liter, Gosset använder endast juice från den första och bästa pressningen av druvor, och i motsats till de flesta andra tillverkare utförs initial jäsning fortfarande i små ekfat. Disgorgement utförs för hand...I motsats till praktiskt taget alla andra hus, genomgår Gosset Champagnes inte en malolaktisk jäsning, vilket resulterar i en ökad syrafasthet, långsamt mogna viner i den oföränderliga Gosset-stilen - kraftfull och fyllig... med andra ord, några av världens mest legendariska Champagner.

Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se
Foto:Champagne.se
Foto:Champagne.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln