Loading
received_2263354653774923[1459]

NERJA BY NIGHT

TYCKER OM KVÄLLSFLYGNINGAR OCH DESS VACKRA FÄRGER

DET HÄR INLÄGGET HANDLAR INTE SÅ MYCKET OM DRYCKEN CHAMPAGNE...
UTAN OM VÅRT FANTASTISKA PARADIS NERJA...
SOM LIGGER I SÖDRA SPANIEN.

Nerja är en charmig och genuin liten stad med 22 000 invånare, cirka 5 mil öster om Málaga på Costa del Sol i södra Spanien. Nerja är belägen vid Medelhavet, magiskt omsluten av de ståtliga Almijarabergen. Dessa ger Nerja ett speciellt mikroklimat, med de mildaste vintrarna i Europa. Bergen gör att sommartemperaturerna ofta inte blir så höga som inåt landet. Här växer både apelsin, citron och avocado.
Som även ofta odlas i den egna trädgården eller på terrassen.

I Nerja... även kallad Costa Tropical. Ligger temperaturenca 2-3 grader över snittet på den övriga Solkusten, och med det visat sig vara bland Europas bästa klimat.  IOM det milda klimatet året runt odlas tropiska frukter som Chirimoya, Mango, Kiwi mfl.
Ortsnamnet Nerja härstammar från arabiskans Narixa. Det betyder källa, överflöd av vatten. Bergsgrunden är kalksten som transporterar vatten ner till källor och vattendrag runt Nerja, därav den bördiga jorden. Så tvärtemot vad man skulle kunna tro, råder det ingen brist på vatten i Nerja!

Nerja ligger endast cirka 1,5 timmes bilresa från Sierra Nevadas skidbackar, som erbjuder skidåkning dec-april. Det gör Nerja  till ett av de få ställen i världen där du kan åka skidor på dagen, och bada när du kommer hem på eftermiddagen!
HUR COOL ÄR INTE DET?

Nerja är också mycket attraktivt för vandrare och naturmänniskor, som söker en aktiv semester. I bergen runt Nerja finns vackra vandringsleder med storslagen natur att uppleva. Även storslagna Caminito Del Ray..."Kungens lilla väg" en ovanlig vandringsled.. och vi vill nog påstå att den är en av de största attraktionerna i Andalusien...om en med skräckblandad förtjusning är vandringen där HELT magisk!

Det är lätt att trivas i vackra Nerja ”Solkustens pärla” med en blandning av vita fasader, palmer, smidesjärn, blommor, befriad från stora hotellkomplex.
En idyll som ännu inte är alltför exploaterad, även om intresset för charmiga Nerja stadigt ökar. Soldagarna på ett år är över 320 st, och visst kan det regna rejält men temperaturen går sällan under 15 grader,
och sällan något ihållande regn som trillar ner.
 De kallaste månaderna är jan och feb, men är solen bara framme så är det som en härlig svensk försommar, så du kan verkligen njuta av din lunch på terrassen. Många nordbor badar året om, medan Spanjorerna är mer påklädda. Sommarvädret ligger ofta över 30 grader, och havet fläktar behagligt.

Det bästa av allt är alla underbara kvällar du sitter utomhus på playan, restauranter, barer  eller umgås på den egna terrasen till sena natten.
Det som vi nordbor tyvärr aldrig  kommer  i närheten av under en hel sommar i Sverige.

HÄR FÖLJER ETT RESULTAT AV ATT MIN (NILLA´S) KAMERA SOM IDELIGEN,
ÅKER UPPONER UR MIN FICKA ..
NERJA ERBJUDER NÄMLIGEN OVERKLIGT VACKRA FÄRGER I SOLUPP/NEDGÅNGEN.
OBS! INGA FILTER!

MAGISK UTSIKT FRÅN SOVRUMMET...SOM BALSAM FÖR SJÄLEN.
SVART JÄRNSMIDE SOM ÄR SÅÅÅÅ MYCKET NERJA!

NÄR PARASOLLEN SER UT SOM SVAMPAR PÅ PLAYAN...

JA...SOM NI SER...
OVERKLIGT VACKERT!

PLAYA DE TORRECILLA

VI HAR HÄRLIG UTSIKT FRÅN EN AV VÅRA TERASSER

VY FRÅN VACKRA BALCON DE EUROPA

DET VACKRA NYA HOTELLET I VÅRA HOODS, I KVÄLLSSKRUD

OK...LITE CHAMPAGNE SMYGER SIG IN ...

VÅR FANSTASTISKA POOL OCH TRÄDGÅRD I KVÄLLSSKRUD...
DÄR VÄXER LIME, APELSIN OCH BANANER.
JUST NU ÄR  VÅR LÄNGTAN HIT VÄLDIGT STOR!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln