Loading

Champagnekurs @

Vi kursar vidare med sommelier Björnstierne Antonson på Cafe Egoïste Mood Stockholm...

Kvällen till ära pratar och testar vi vinprovningsmetodik och tittar på utseende,smak,doft och diskuterar fyllighet och mognadsgrad.
Känner syra,karaktärer och letar beskrivande termer. Alkoholhalt,längd intensitet.
Vinner Champagnen på att lagras eller ska vi njuta av den redan nu?

Vilken slutledning erhåller vi?
Vilken druva/druvor?
Ålder/årgång?
Kvalitet?
Serveringsförslag?

Otroligt kunnige Björnstierne fortsätter att skickligt ge oss all möjlig info om det gyllene guldet.
det är spännande, roligt och mycket intressant!

Längtar redan till nästa kursmåndag då vi har Mat och Champagne i kombination!

Kvällens provade Champagner:

Deutz Blanc de Blancs 2007
Pol Roger 2002
Pol Roger Sir Winston 2000
Bille-Cart Salmon 1999


Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln