Loading
received_2263354653774923[1459]

chAMPAGNEBLOGGEN

Lördagkväll och vi följer samma spår som igår... året är 1985.

En djup vacker bärnstensfärg med Pinot Noir dominans...
Ingen fizz, eller väldigt lite som tyvärr snabbt dör ut.
Denna butelj och årgång bör drickas nu.

Blod, rost, kolagrädde. Mycket jäst...Brioche.
Ekfat
Doften Llika så...blod,rost, skog ,våta löv i en mix med havstoner.
Paletten är lång och sofistikerad....

Kollar V75 och smuttar på Bollinger från 1985.

Läs hela inlägget »

I augusti i år förvandlades vår gård till en inspelningsstudio...
En helt vanlig onsdag blev det inte... inspelningsteamet var här till från tidig morgon till väldigt sent.
MAGNUS OCH FRANK BYTER LIV MED VARANDRA FÖR EN DAG!

Det är lätt att lixsom hamna liiIIte i vägen när en inspelning pågår. Vi har ett stort hus och man vet inte riktigt hur teamet lägger upp det. Sååå när det väl ringde på ytterdörren
(teamet hade riggat det såklart) Då gick Nilla och öppnade dörren... Men det skulle Frank ha gjort...så då blev det omtaaaagniiiiing igen. (fniss)

Vår alldeles egna kock Alexander Määki-Turja brassade lyxmat under hela inspelningen.
Maten var i vanlig ordning magisk!


Youtube klippet har i skrivande stund 1 311 523 visningar!

OM du blir nyfiken... vill skratta...länk till kanalen här
Miljonär och fattig student

HÄR DRAR  DE IVÄG ÖVER MÄLAREN MED SKOTRAR FÖR ATT ÄTA LUNCH PÅ
HAMNMAGASINEN I ENKÖPING...

MÅNGA FINA GODA CHAMPAGNER POPPADES 

HAMNAR DE I POOLEN TRO?....
FREDAGSKOCKEN.SE

VÅR EMINENETE KOCK ALEXANDER MÄKI-TURJA HADE EN HEKTISK KVÄLL I KÖKET.
MEN SOM NI SER TAR HAN DET MED RO...

ÄR MUSTIGE MAURI
PETIG?
FASCINERAD?
HUNGRIG?
DEN SOM KOLLAR YOUTUBE KLIPPET VET!

Filip håller koll på spakarna!

Ser till att rätt ljus är riggat.

En stund vid pianot... Visste ni att Mauri är en fena på just piano?

HÄR HAR FRANKS GÄSTER ANLÄNT... HAN SKA NU SJÄLV HÅLLA I EN
CHAMPAGNE PROVNING..HUR TROR NI ATT DET GÅR? HANS FÖRSTA I LIVET...

SHOUT OUT...
EN AV  ALLA FINA GÄSTER ÄR NINA HERMANSEN SOM
DRIVER SVERIGES STÖRSTA PERSONLIGA BLOGG. HON ÄR ALLTID SPOT´ON OCH HAR MASSOR MED GODA SNABBA RECEPT BÅDE NÄR DET GÄLLER MAT OCH BAK!
NIIINIS.SE

NI MÅSTE IN OCH FÖLJA DETTA UNDERBARA KONTO...CECILIA GER SÅ BRA TIPS OCH GODA RÅD NÄR MAN SKA SNICKRA EGNA TÅRTOR...STEP BY STEP. 
CECILIA HAR GETT UT EN EGEN TÅRTBOK MED HELT MAGISKA RECEPT OCH FOTON!
FÖR ATT INTE TALA OM HENNES KANELBULLAR...TO DIE 4.
HOMEMADE BY CECILIA

EFTER INTENSIVA DAGARS INSPELNING ÄR DET
TVÅ NÖJDA HUVUDROLLSINNEHAVARE !!
MAGNUS OCH FRANK
MAURI SÅG VÄLDIGT GLAD OCH NÖJD UT MED SITT PROJEKT HAN MED!

FÖLJ FRANK PÅ INSTA
MAURI PÅ
UPPDRAG MAT

Läs hela inlägget »

Vi har tidigare haft lite "vikingastuk" i vår lounge.
Träbänkar med fällar att sitta på.
Väldigt ruff och cool och det har fått många härliga kommentarer som annorlunda, banbrytande och häftigt!
Vi känner dock att när det blir långsittningar så är det bekvämare med ryggstöd.

Nu kände vi för skönt,mjukt och behagligt snyggt!
Så vi bestämde oss för dessa enkla och supersköna stolarna
"KIWI" från MIO ENKÖPING i färgen Sand/Krom.
Sand passar bra till det mörkbruna och krom matchar alla silverdetaljer fint!
TACK MIO ENKÖPING!

Vi får ofta frågor om vårt stora bord och det har Magnus byggt med vänner, och några glas skumpa. De har limmat ihop reglar 45 x 225 och betsat dessa i mörkbrunt
och sedan snickrat ihop ett underrede. Ett väldigt gediget bord.
Golvet är betonggolv som slipats & polerats blankt med Diamantslip. 

MIO STOLAR

SÅ HÄR NICE BLEV DET EFTER BYTE TILL KIWI STOLARNA FRÅN MIO

Läs hela inlägget »


CHAMPAGNE CHARLES HEIDSIECK BLANC DES MILLÉNAIRES VINTAGE 1985

PERFEKTION !!


FRÅN DEN FÖRSTA MILLISEKUNDEN CHAMPAGNEN VIRVLAR ÖVER TUNGAN, GENOM GOMMEN, ÄR DEN EN GIVEN SUCCÈ...
DEN ÄR TUSAN I MIG TOP 3 AV ALLT VI PROVAT.

MANGE HADE CHAMPAGNEDAGEN TILL ÄRA FUNDERAT PÅ VILKEN CHAMPAGNE HAN SKULLE TOPPA KVÄLLEN MED... LÄNGE HAR HAN FNULAT PÅ DENNA RARING!
SÅ NU VAR DET DAGS ATT POPPA KUNGLIGHETEN...

OMG !!! AMAZING !!!  THE KING !!! THE QUEEN !!!

TÄNK ETT "LIVSMEDEL" FRÅN 1985...MED SÅDAN PERFEKTION ! DET GER EN GRYM RESPEKT FÖR DRYCKEN.

ALLT SITTER DÄR. DEN ÄR "SO ALIVE" MED HÄRLIG POP OCH FIZZINESS.
 MED EN MJUK RUND SMAK
VI ANAR SPÅR AV BLODAPELSIN I EN SILKESLEN KONSISTENS.LEN ELEGANS MED TONER AV LIME, RÖTT ÄPPLE (årgången) SMÖRIG SÄLTA....DÄR FINNS ÖRTER, ANIS OCH FÄNKÅL.
LÅNG HÄRLIG DYNAMISK EFTERSMAK...

 SKIMMRANDE I VACKRASTE GYLLENE GULD SÅ ÄVEN ÖGAT FÅR SITT.

ENDAST 4 ÅRGÅNGAR PRODUCERADES UNDER DETTA NAMN:
1983 -1985 - 1990 - 1995

SOM VI NJUTER, DEN ÄR VERKLIGEN HERREJÖSSESGOD !!

Läs hela inlägget »

Vi är ett  fantastiskt gäng som träffas och  Bubblar & Babblar
i Champagneloungen på Grimma Gård. 

Vi  turas om och väljer ut en bok som går att läsa traditionellt,lyssna på som ljudbok eller läsa på läsplatta, så att det passar alla. Vi  dricker bubbel och äter gott!
Timmarna går i raketfart...men det brukar vara så när man har trevligt! Och trevligt det har vi.... ni vet när man pratar om allt mellan himmel och jord...och lär känna varandra!

Boken diskuterar vi och alla tycker lika.. eller väldigt olika?
Otroligt intressant hur en enda bok kan ge så mycket infallsvinklar känslor och tankar?

DRAKEN I RUMMET...
Ja den gav mycket olika känslor...men vi var rörande överens om att den är mycket läsvärd!

ÄLSKAR´´T Å LÄNGTAR TILL 5 NOVEMBER DÅ VI HAR NÄSTA TRÄFF!

Läs hela inlägget »

ARKIV

sENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

Etiketter

Länkar

"Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen.
Ibland dricker jag det i enrum.
I sällskap tycker jag att det är obligatoriskt.

Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig,och dricker det om jag är hungrig.
Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås."

- Madame Bollinger-

Instagram