Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne.se provar M-P

M

Massé Brut (219kr)                                                                                                     ♥♥+
Standard fruktig champagne till ett bra pris från Lanson.

Michel Gonet Prestige Blanc de Blanc  2004 (339 kr)                                ♥♥♥+

Smakrik, komplex och underbar. Klar smak och doft av lagring/mognad. Inslag av nöt och bra mineralrik. Lite låg tonus i moussen dock... Ett klart plus till priset så köp och njut!

Moet & Chandon Rosé 1999                                                                               ♥♥♥♥
Vi köpte denna raritet i Nerja, Spanien. Djup roströd, Madeira,grönt äpple möter Cherry, Pepprig lååång eftersmak. Endast flaskor till salu på Internationella sajter.

Moèt & Chandon brut 2004   (459 kr)                                                            ♥♥♥♥♥

Ungt ljus i färgen, sprittig med täta bubblor. Doften är intensiv lite åt Aÿ hållet... Smaken flirtar med sin fruktighet av gröna äpplen,grape och honung,bröd och en härlig nötighet. Moussen är väl kort...

Moet & Chandon Grande Vintage 2006 Magnum                                  ♥♥♥♥♥
ON NOSE/PALATE

 Vi anar persika, päron och banan...blommor o bin...len honung med liten sprits av mineralitet.
Vi älskar M&C, SÄRSKILT  i storformat !
 Blommig och fruktig vintage från ett av världens största Champagne hus.  
Grand Vintage Champagne,  42% Chardonnay, 39% Pinot Noir and 19% Pinot Meunier.

Moèt & Chandon brut   Impérial                                                                        ♥♥♥
Ett fint hus med massor av PR och på något vis känns det som detta är Champagne original. Det finns dock mycket bättre och mer prisvärda än denna. Den är lite syntetisk och utryckslös. Lite mer kärlek och omtanke skulle inte skada.

Moèt & Chandon brut   Impérial Rosé                                                             ♥♥♥
Lite som ovan, ett hus med finaste entrén och bäst pr. Vi bara dör av avund när vi ser en mobila bardisken i vitt och vill verkligen ha en sån. Däremot skulle vi inte fylla den med Rosé från detta hus utan hitta andra mer prisvärda alternativ.

MuMM Blanc de Blancs de Cramant                                                            ♥♥♥♥
Doftar Cramant, Chardonnay och mineral. Påminner om Diebolt med granatäpple i eftersmaken. En utsökt Champagne! Vi provar på MuMM i Reims.
MuMM Cuvée R.Laou  1999                                                                           ♥♥♥♥♥
Gyllene gräddig smörkola, ingen ekfatslagring. En underbar Champagne men något kort eftersmak. Vi provar på MuMM i Reims.

N

Nicolas d´Oliviet Brut Cuvée Reserve 2011                                                 ♥♥♥+
Vacker färg, små bubblor, doftar brioche ...ganska kraftfull doft. Blir därför överraskad av en ganska stram blodgrapes not som är något pepprig. Nillas betyg blir något lägre än Magnus. Magnus tycker den är god och Nilla vill kalla den något i stilen... lite dragig och stram.              

Nicolas d´Oliviet Brut Cuvée Reserve 2011                                              ♥♥♥♥ 
MAGISK! On the nose är denna blandning rik och uttrycksfull. Blommig och animalisk. Kanderad mandarin, i kombination med magisk pralin. Smaken generös med plommon, päron, äpple, persika och en fantastisk smak av fylliga ektoner, svartpeppar och mörk choklad som dansar fram på tungan och fyller hela gommen. Länge.....
FANTASTISK TILL SPANSKA OSTAR!     
60% Pinot Noir 40% Chardonnay              

Nicolas Feuillatte Millésimé 2005  Brut Chardonnay                                    ♥♥♥
Ljusgul i färgen, ser något lagrad ut. En torr brödig ton med apelsin, mineral, nogat-choklad toner av blodgrape, mkt frisk Chardonnay. Vi tycker att eftertonen nästan klyver gommen med en knivskarp grön druva.

P

Palmer & Co Millésime brut 2006  (269 kr)                                                 ♥♥♥

Testad i bubbel gånger två. Bubbelpoolen 38 grader och -7 grader i luften. Svårt att bedömma då kylan gör att den får svårt att visa sitt rätta jag. Vi tycker dock den är fruktig, äpplen gula eller möjligen röda. Men vem bryr sig om det när bubblorna runt våra kroppar gör natten till en dröm. Dessutom kan vi känna antydan av lagring vilket förmodligen riktigt då det är en 2006:a

Palmer & Co Vintage 2008 Brut                                                                          ♥♥♥+
Mycket kraftig och brödig ton i doft och smak. Vi anar päron och tänker tillbaka på Päronsplitt som var en GB glassfavorit. Peppar trillar igenom i den kraftiga smaken.

Paul de Thune  Brut Blanc de Noir Grand Cru                                           ♥♥♥♥♥
Från den lilla byn ambonnay Champagne kommer denna goding. Med 100% Pinot så blir den varm och mycket uttrycksfull. Doften är lite mindre med smaken är lång och komplex! Vi tycker dessutom attPierre och Sophie är mycket gästvänliga och rekommenderar alla som besöker Champagne att ta kontakt med Dethunes! Mycket kärlek till denna Champagne!

Pannier X-Brut Tradition (199 kr)                                                                          ♥♥

Ett svagt vin, skiftar förmodligen väldigt mellan åren. Mineral är det bestående intrycket. I övrigt ganska platt och svag i sitt utryck. Men priset kan man ju möjligen glädja sig åt:) 

Pascal Henin Brut Tradition  (150kr lokalt Aÿ)                                             ♥♥♥+
Champagnedoftande, fruktig...drick såväl som aperitif, som till mat. Mjuk&enkel med en menuier&pinot dominans. Underbar standard skumpa som växer med lite värme i glaset.  Lite platt i sina bubblor. Xtra roligt att det är bror&svägerska till Champagne Henin De Louvin som driver huset.

Pierre Joêt Extra dry 1959                                                                                    ♥♥♥♥♥
Detta är också en Champagne vi testade när familjen Brun hälsade på oss. Vi dricker och njuter av historia och drömmer oss tillbaka till hur livet var i Champagne 1959. Philippe berättar lite för oss om hur hans pappa jobbade på fälten. I ärlighetens namn har denna Champagne inte mycket kvar att ge, men med respekt kan vi inte annat än att ge det full pott. Se det lite med glimten i ögat

Pierre Jouet 1959 Extra Brut Reserve Cuveé                                                  ♥♥♥♥
Dark Chocolate,Hallon,knallpulver

Perrier Jouet Belle Epoque 1996                                                                      ♥♥♥++   
Karakteristisk BE men i ett ögonblick tar syran över och blir för mycket för vår taste. Eftersmaken är vidunderlig, och precis så bra som vi är vana med då vi dricker denna magi ur denna vackra butelj.

Pierre Joêt Belle Epoque 1990 (Stockholms Stadsauktion 1400kr)              ♥♥♥♥♥+
Vacker butelj med otroligt fin målning av Emilé Gallé.
1990 var ett femstjärnigt år! Ja det märks...
Små små miniatyr bubblor som sakta vandrar sig upp genom glaset,,,moussen har tappat lite fart- Färgen är starkt gylllene nästintill guldfärgad.
Vi anar nöt/mandel och kål...honung och vanilj och fullmogna röda äpplen och Cherry.
Mycket frisk eftersmak trots sin höga ålder, närmare bestämt 23år.
Extrem lagringskaraktär och blir inte bättre av längre lagring, så grattis... drick och njut om den finns i din Champagnekällare. Denna skumpa andas tid, lika fantastisk vid båda våra provtillfällen!
Pierre Leboeuf Brut  (Aÿ lokalt)                                                                            ♥♥♥+
Det du känner är knivskarp Pinot...rund god mjuk, fruktig rullar den runt i din gom. Den toppas med Bourgogne& cognac doft som mixas med en härig syrlig frizziness!
Pierre Leboeuf Brut Grand Cru  (Aÿ lokalt)                                                             ♥♥♥
Lite återhållsam i sin doft. God lättsam Champagne, mjuk&följsam utan att lämna större intryck efter sig.

Pierre Peters Cuvée Réserve Brut (279 kr)                                                       ♥♥♥

Testad tillsammans med Alexandre Bonnet, och gillar båda. Det lilla som skiljer sig åt gör att båda är mycket prisvärda bra Champagner. Pierre Peters är fruktig, brödig, spår av äpple och grape. Moussen är underbar och lång en bra prisvärd Champange. 

Philipponnate Royale Reserve Brut   (327kr)                                                  ♥♥♥
Vi testar Philipponnate hos RJCC på Mood Stockholm när vi går utbildning för Sommelier Björnstierne Antonson. God enkel, brödignot, citrus. Ljus i färgen,lätt och ganska kort i smaken.
#77363

P.Louis Martin Brut Grand Cru                                                                         ♥♥♥
En smakrik härlig standard Champagne från fina byn Bouzy. 60% fina pinot-druvor från Bouzy/Chardonnay 40% .Doften är medelstor av röda bär, nötter och salvia.
Smaken är fruktig av hallon, jordgubbar, smultron samt rostade hasselnötter. Låg mineralitet och syra.
En okomplex lättdrucken skumpa!

Piper-Heidsieck Brut  (299 kr)                                                                            ♥♥♥

Testa absolut inte för kall. Aromatisk i sin smak, ung och frukt med mycket äpple, Citrus och lite grape. Vi saknar det mjuka och följsamma och tycker den här är för mycket syra. Läste att den ska ha genomgått malolaktisk jäsning, men det tror vi inte på, inte vår flaska i alla fall:)

Pol Roger 1990 Brut Blanc de Blancs    (Stockholms stadsauktion)            ♥♥♥♥♥
Chardonnay
Som rostad kanderad mandel med vanilj, Mineral och en fantastisk Pinotlik djup doft pga av lagringen. Underbar vacker bärnstensfärgad med fyllig mousse.
Lagra inte, den är perfekt att dricka nu!

Pol Roger Brut Réserve (367 kr)                                                                         ♥♥♥♥

Mycket fin och bra Champagne. Anses kanske som "svenskarnas standardchampagne". Vi bedömmer dock denna som bättre än så. Bubblorna är exemplariska och anses vara de bästa i hela Champagne. Pol Roger är för övrigt Englands mest konsumerade Champagne. Kanske beroende på Churchill´s utalande om "torr, kall och gratis". ;) ;)

Pol Roger Extra Cuvée De Réserve 2002   (448 kr)                                    ♥♥♥+

 En Champagne med mycket charm. Men enligt oss mår den bra av några år till på hyllan. Ett riktigt fynd för 448 kr och kommer vara värd mycket mer om några år. Om du inte druckit ur den då....

Citrus, äpple och choklad börjar visa spår av lagring.

Pol Roger Cuveé Sir Winston Churchill 2000                                             ♥♥♥♥♥
Ren magi...Små, små pyttesmå bubblor letar sig upp i glaset. Färgen är som en varm solnedgång, och Loungen fylls med en härilg doft! Stor fyllighet, liten sötma och varm fruktsyra. Mestadels Pinot och en skvätt Chardonnay. Vi hamnade just i himmelriket!

Pommery 1949 Brut                                                                                                ♥♥♥♥+
Förförisk  coctail av Calvados...Absolut guldgul i färg och med  aromer av citrus, grapefrukt, mandel, brioche och vita rosor. Rivigt intensiv känsla i gommen, så rullar det på med en härlig friskhet i finalen.GRYM!!!

POMMERY JEROBOAM 1962                                                                             ♥♥♥♥♥
Absolut OUTSTANDING! Det var faktiskt inte tänkt att vi skulle öppna denna butelj. Den ville ut och lufta sig så vi fick överraskande dricka rara"Oldie". GRYM doft av honnung,bergamotte,kola,vanilj och Calvados. Smaken otroligt rik och fyllig. Det fanns överraskande en tillfredställande Fizz kvar! Färgen guld dock något grumlig! Som sagt...det var meningen att vi skulle prova denna ikväll!
Pinot 50% / Chanrdonny 50%

Pommery Louise 2004                                                                                           ♥♥♥♥
Champagne Pommery bjuder på följande:
Chardonnay 60% Pinot 40% Små bubblor, Fyllig mousse, Ljust gyllene, ton Hav o tång
Ananas, Nöt, Rött, äpple, Svarta vinbär, Grape, Kex

Pommery Brut Royale (359kr)                                                                                ♥♥♥
Torr enkel standardchampagne, som vi sippar på när vi flyger långflygning till Thailand. Lätt Toasty, chalkiness utan att vara alltför stram...rätt charmig så här i en trång flygplansstol.
Systembolaget #7590
Foto: Champagne.se
Foto: Champagne.se