Loading
received_2263354653774923[1459]

DOM PERIGNON P2 2000

MAGICAL ...
Som äkta pärlor ...dansar de små vackra bubblorna runt i glaset, färgen är vackert gyllengul!
Den är så "majgad god" så ni förstår inte!
Men den känns yngre än sina 20år i buteljen...

ON THE NOSE
Bergamott, Apelsin,Brioche ,Hö  & Rökelse!

ON THE PALATE
Finns något exotiskt där, apelsin Brioche Lakrits och Carafa Malt, mogen och livlig

 FOOD PAIRING
Vi provar till Vörtbröd  med julskinka och hemmagjord stark senap

MAGI UPPSTÅR!
Har ni inte provat denna kombo, så är det ett måste denna jul!

 

FÖR DEN NYFIKNE... LITE MER OM CARAFA MALT
Varför känner vi Carafa Malt?
Just det här kan vi känna i en del årgångar av Dom Perignon
Då blir det samlingsnamnet för oss
Rostat Kaffe/Choklad/Karameliserat socker/Lakrits/ = Carafa Malt


Malt är korn av ett sädesslag, vanligen korn, som efter blötläggning (stöpning) låtits gro, varvid en del av stärkelsen ombildats till socker. Malten kan, efter torkning, användas till att t.ex. koka vört på,
som efter jäsning antingen blir öl eller destilleras till whisky.
Den färdiga malten kan lagras länge.
Malt används även i jul- och påskmust,
vissa bröd och till exempel memma.
Dess rostningsgrad är en
viktig smakfaktor: kraftigare rostning ger ett mörkare öl
i och med att sockret karamelliseras. 
Carafa Malt har mjuk smak av kaffe & choklad samt mindre bitterhet än annan Malt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln