Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne.se provar       Q - T

R

R&L Legras Presidence 2002 grand cru Vielles Vignes  (ca 448kr)                         ♥♥♥♥
WOW !! !!
Blanc de blancs med mustigt inslag av ek...och en svag virvel av flyktig, fruktig citrus. Vacker pelare!

R&L Legras Cuvee 2000 St Vincent Grand Cru                                                     ♥♥♥♥
En vacker fantastisk Blanc de Blancs från Chouilly.  Med en kunglig doft och smak av Lime, Ek och nöt!
Vi äter mörk Choklad och salta Ostkrokar. Galet god kombo!

Roger Brun Champagne 2000 Grand Cru Extra Brut                                              ♥♥♥♥♥
Underbar!!!!!!!!!!!!!!!!
Bestående av pinot-noir 60% Chardonnay 40%
Vinifikation: I små ekfat.
Denna underbara skönhet är kraftfull med plommon smör, honung, rött äpple, havtorn.
En rund munsbit och Chardonnay som förlänger en härlig fizziness!
Kvantiteterna är mycket begränsade!
Buteljen är orginell då den är lablead med enbart tryck direkt på flaskan. De små repen är förankrade i den rödlackade korken, skärs av med kniv! Glöm inte att sätta tummen hårt mot toppen av korken när du öppnar.

Roger Brun Champagne 2002 Grand Cru Nature                                       ♥♥♥♥♥
Provar denna i Ay tillsammans med Philippe. Han tar fram en direkt ur källaren och låter jästfällningen skjutas ut i lokalen. Vi tycker den är underbar och har till och med större potential än vår favorit 2000. Vi kan bara vänta på att denna underbara Champagne degorgeras.

Roger Brun Champagne 2002 Grand Cru Extra brut                                  ♥♥♥♥♥
Nu är den släppt. Den är degorgerad i oktober 2013 och behöver ytterligare några måndar. Men den är helt underbar och kommer bli bättre än 2000. Köp alla du kommer över och spara dom resten av livet. Öppna en om året och njut

Roger Brun  Reserv"La Familia" 2004 X-tra Brut                                          ♥♥♥♥♥
WOW...SÅ GALET BRA!! Som vi längtat efter den här sammetslena, mjuka,runda, långa härliga smak o doften! Man behöver bara ett stort rymligt vinglas, en skön fåtölj, tänd några ljus och njut! Ta god tid på dig smaka och dofta. Inte ofta allt stämmer så bra som denna skönhet! Fikon, honung, grädde och lena röda äpplen. Inget strävt...inget obehagligt. Då ska man minnas att det ändå är en Xtra-Brut vi njuter av. Alla sinnen njuter...ren magi i buteljen!

Roger Brun Brut Reserve NV                                                                               ♥♥♥♥
Doftar pinot och karaktäristiskt Roger Brun, en mycket god,standard Champagne.
Den perfekta bröllops Champagnen!
89/100p Tom Stevenson Champagne Sparkling wine guide.
Roger Brun La Pelle 2008 Xtra Brut                                                                    ♥♥♥♥
Fyllig,bourgogne liknande kryddighet som kommer få varje rödvinsälskare på fall. Cherrydoft pga ekfatslagringen. Klockren matchampagne till din varmrätt!
Roger Brun La Pelle 2006 Grand Cru                                                                ♥♥♥♥+
Vår goda vän Philpe Brun har endast kvar runt 50st av denna raring i sin gedigna källare. Vår upplevelse och känsla kring denna provning är enorm. Vi smög iväg genom Ay vid solnedgången och helt plötsligt står vi bland vinrankorna på området La Pelle. Där öppnar han denna 2006a samtidigt som vi plockar druvorna från skörden 2013. En obeskrivlig upplevelse som vi aldrig kommer glömma, vare sig i sinnet eller smaklökarna. Vi rekomenderar helt klart ett besök.

Roger Brun La Pelle 2013 Grand Cru Xtra Brut                                               ♥♥♥♥
Som alla La Pelle är denna kraftfull i smaken och nyligen disgorged, så den behöver mogna i lugn och ro. Den har redan en otrolig kraft under hatten...En explosion av smaker i palletten och "for the nose"! Älskar du rödvin kommer denna skumpa att falla dig på läppen!

Roger Brun Cuveé des Sires Grand Cru                                                   ♥♥♥♥
Pinot 70% och ek...det känns tydligt. 30% Chardonnay.Peppar... Citrus, vanilj och honung rullar runt på tungan. Första pressningen. Champagnen har hög kavlitet och är välkänd i byn, och... skall enligt Philippe inte drickas ur en aktris stövlar. ;) Drick den lite kallare för att bevara all arom bäst.
Roger Brun Brut Rosé  Saginé                                                              ♥♥♥♥
100% Pinot Noir ...röda frukter och bär exploderar i gommen. Denna produceras inte varje år, då det beror helt på väder och vind och mycket mogna druvor från äldre vingårdar då den görs autentiskt direkt från skörd. Supergod till mörkchoklad!

Roses de Jeanne "Les Ursules"                                                           ♥♥♥
Cédric Bouchard`s Champagne "Roses de Jeanne" kommer från en vingård på bara en hektar, där endast 3,500 flaskor tillverkas. Denna Champagne har gjorts i ett land som heter Les Ursules och det har på kort tid blivit ett av Pinot Noirs mest smakfulla uttryck. Den har fina bubblor och djup doft av bakverk, blommor och frukt. Pepprig och med lång eftersmak. För att vara en Pinot Noir finner vi den något platt. Något kall när vi provar.

Ruinart Brut (399:-)                                                 ♥♥♥♥                                                               

I en underbart härlig atmosfär på Åkerblads Spa & Gästgiveri vid vackra Siljan i Dalarna, testade vi bla annat Ruinart. Den gillade vi skarpt med en elegant rostad ton, ren och med en sprudlande mineralrikedom avnjöt vi denna pärla tillsammans, med bästa föräldrar/svärföräldrar och utsökt 4rätters middag!

Vi rekommenderar både Ruinart och förstklassiga Åkerblads...men föräldrar/svärföräldrarna vill vi behålla för oss själva. ;)

S

Silvferbielke (368kr)                                                                                         ♥♥♥
Trevlig butelj...Böckerna Silfverbielke är tyvärr bättre än Champagnen. Vi gissar på standarddruvor och inte den första pressen. Lite stram och karaktärslös.

Salon 1988 Brut Blanc de Blancs                                                         ♥♥♥♥♥
Extra glad är jag...Jag (Nilla) tog denna helt blint. Har ju druckit en del Salon genom åren... detta underbara rara sticker ut som Hummern bland räkorna! Champagnen doftar fikon,dadlar,vanilj,källare,våt skog och kryddig cognac. Färgen glimmar som i renste guld! Halleluhja så fin den är. En magisk stämmning sprider sig i rummet. Smaken...en trumvirvel runt omkring hela tungan, i ren mycket mogen Chardonnay...ett sting av Chili under överläppen i slutnoten...jag känner Cognac, Ingefära.. Det bästa av allt...JAG tog den blint!

Salon 1996  Brut Blanc de Blancs                                                        ♥♥♥♥+
Jag provar denna blint... Jag slås av en virvel under min tunga som påminner om Lemoncurd i en frontalkrock med Chilipeppar...eller Ingefära under min överläpp. I min värld lite som AY krockar med Le Mesnil! Det doftar vidunderligt, anar smak av lakrits, kex, päron och allt avslutas i ett cresendo av... LER... hög  1996ig syra. God och minst sagt spektakulär!

Salon 1990 Brut Blanc de Blancs                                                        ♥♥♥♥♥
Vi har druckit denna raring tidigare. Som då var helt intakt men tyvärr inte riktigt ok idag...
Något grumlig.
Vi tror att denna årgång kan vara förbi topp nu?
ON  NOSE
Mogen ,tydliga sherrytoner. Inslag av katrinplommon, russin, mogna äpplen, Werthers orginal (kola)
ON PALATE
Mogen, frisk,koncentrerad. Gula äpplen, citron, honung, citrusskal och katrinplommon. Eftersmaken är lång, mycket torr , pepprig
Anis, lakritstoner,
Något defekt ...men "still drinkeble"

Salon är ett av de mest prestigefyllda husen i Champagne.
Medan de flesta andra hus gör flera olika stilar...
Gör Salon en enda prestige-cuvée, som ärtillverkad av enbart Chardonnay,
från byn Le Mesnil-sur-Oger. 
Huset grundades 1911 av Aime Salon, som trodde att Champagne dominerades av tunga Pinot Noir. Han bestämde sig för att tillverka ett topp Chardonnay-baserat vin istället. Nu är Salon gjord i bara de bästa årgångarna . De år som inte anses vara tillräckligt, blir druvorna en del av Champagne Delamotte istället.
Vinet kommer från en gård som ägs av Salon och 19 mindre odlade gårdar, genom avtal med olika odlare i Grand Cru-klassificerade Le Mesnil.

Salon mognar i källaren mycket längre än andra champagner - den kan tillbringa upp till ett decennium i butelj innan de går ut till försäljning.
100% Chardonnay

Salon  2004 Brut Blanc de Blancs                                                        ♥♥♥♥
Lite kantig bitter smak till att börja med...den rundar till sig varefter bubblorna poppar likt Popcorn i glaset. Nybakat bröd, Limecurd mixat med lent Päron...eller möjligtvis Mineralig päronsplitt! Någon blommig ton...dansar förbi som vi inte riktigt kan sätta namnet på. MUMS!

T

Tattinger Brut Réserve (359kr)                                                                ♥♥♥♥

En mycket god Champagne, brödig och med ett sting av grape. Vi hävdar Citron/Lime (även om inte experterna känner av det) så känner vi citrussmak.

Tattinger Rosé Brut NV                                                                                     ♥♥+
Vi är tyvärr vana med mer  rund fyllighet och "krydda" i vår egen Roséimport Romance från Champagne Roger Brun. Denna känns väl "vass", lite vinig, med vegetal "gräs/hö" smak.
Taittinger Comtes de Champagne 2005 blanc de blancs (1200kr)     ♥♥♥♥♥
En smakupplevelse och med potential att bli ännu bättre. Ännu ung och kommer bjuda på större register med åren, men varför vänta? Den är redan nu rik på intryck och gör inte någon besviken. Den är intensiv med spår av nöt och extremt lång i sin smak.
Tarlant Prestige 2000 Extra Brut                                                                   ♥♥♥+
Glasklar,elegant ,vacker butelj, tilltalande doft... med 90% Chardonnay,10% pinot noir och en Xtra brut utan malolaktisk jäsning ger en knivskarp krispig smak, som inte riktigt faller oss i smaken. Betyget hade varit bättre om den smaken varit som den doftar. Men den är spännande! Vinhuset tog hand om oss exemplariskt, med provning,rundvandring och div genomgångar av deras Champagneframställning. Fantastisk gästvänlighet! Besök!

Tsarine Brut Premier Cru (289 kr)                                                                  ♥♥

Ett vin som vi inte försår oss på. Första gången vi provade vinet trodde vi det var något fel på det. Men samma intryck ger också det andra provade vinet. Tror det är en blodapelsin / grape ton som vi inte gillar i kombination med det starka kalk/kritiga intrycket vi får

Rosé Saginée