Loading
received_2263354653774923[1459]

Dryckes auktion

Vårt eget Vrakfynd från Östersjön. Foto: Champagne.se Vårt eget Vrakfynd från Östersjön. Foto: Champagne.se
Intresset stort för för auktionen...Här kommer ett utdrag från Systembolaget om Dryckes auktionen!

"Stor aktivitet rådde på årets första dryckesauktion!
Den allra första dryckesauktionen för året har nyligen avslutats. Över 650 utrop med drycker av olika sorter och ursprung var fördelade på tre dagar, 7-9 mars. Av dessa såldes närapå 95 procent till ett sammanlagt värde av drygt 3,6 mkr.

Intresset för dryckesauktionerna och premiumobjekt, både mogna och lagringsbara viner och destillat, ligger stadigt på en hög nivå och nu är säsongen igång på allvar. Det visar den stora aktiviteten i budgivningen på marsauktionen, som stundvis var mycket intensiv och pulserande med flera toppnoteringar.

Champagne och vita viner
Marsauktionens inledde med vita viner och champagne. Av runt 150 utrop var endast två osålda när dagen summerades. Det var några utrop som drog till sig stort intresse och bland champagnerna märktes en flaska Dom Pérignon 1988 som slutade på rekordnoteringen 7440 kronor inklusive avgifter. En låda om sex flaskor Salon 1990 nådde slutpriset 43 200 kronor med avgifter, vilket ger ett styckepris på hela 7200 kronor och även bör ses som en toppnotering för denna årgång. Sex flaskor Dom Pérignon 2002 i originallåda landade på 26 400 kronor (inkl. avg.), vilket också är ett rekord. Överlag var det intensivt och analysen av dagens resultat visar på slutpriser totalt närmare trettio procent över de preliminära estimerade utropspriserna."

Trevligt tycker vi!

Kommentera gärna:

  • Maria Wahlberg • 22 juni 2021 13:51:54
    Har en jubileumschampagne i jugendstil i orgionalkartong från 1988 Champagne Perrier-jouët.
    Foton finns. Värde? Intresse?

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln