Loading
received_2263354653774923[1459]

Vaskning &Taskning...

Vi har fått lite frågor till Champagne.se som vi benar ut...
Steka skumpa?

Ett tidigare populärt sätt att bjussa på Champagne var "stekning"... ja i själva verket stekte man inte, utan duschade helt enkelt sin omgivning med skumpan. Det oavsett om du precis var nyduschad, hade fixat frillan för en tusenlapp, den nya svindyra klänningen och en väska i kalvskinn...satt du fel då blev du blöt.
Denna rätt så bisarra företeelse är nu mera endast tilllåten under ordnade former och i sk. VIP rum, eller möjligtvis utomhus.
Skumpasprutande
Varför vaska Champagne?

När man vaskar champagne innebär det att man häller ut champagnen i vasken, istället för att njuta av den. Vaskning har förmodligen uppstått som en reaktion på att champagnesprutande blivit förbjudet på många krogar. Den som" vaskar" beställer in två flaskor Champagne och ber helt sonika bartendern  att hälla ut den ena buteljen i vasken....
Galet tycker vi !!

Enligt Marie Söderqvist, som är vd i analysföretaget United Minds samt författare till boken
Status – vägen till lycka, är vaskning inte bara en vild protest mot förbudet att spruta champagne: "Man ger fingret åt allt – förbud, global rättvisa, rädda planeten och jämlikhet.

 
Traskning...Vad innebär det?
Traskning innebär att man går in på en krog, beställer en flaska champagne, därefter lämnar man krogen/baren (traskar) utan att röra flaskan. Denna för oss lite udda förteelse har tydligen blivit en vidareutveckling av vaskning.

Hurvida ofta begreppen traskning eller föregångaren vaskning förekommer ute på krogarna är delade.
Foto hämtat från dn.se

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln