Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne Bollinger R.D. 1996 Extra Brut

En helt fantastik lördag närmar sig sitt slut. Vår dotter Nellie har haft feber i en vecka nu, närmare 41 grader många dagar, och man känner att det enda som faktiskt är viktigt är att hon blir frisk, stark och glad igen. Mitt i feber och oro, bestämde jag mig för att laga lite god mat och försöka njuta av ledighet och gemenskap.

 Det blev härligt marinerad & grillad lammfille, ört och vitlöks inspirerad potatisterrin,rödvinsås med lite smak av örter samt vitlök. Sedan traskade jag ner i Champagnekällaren och lockade fram en Roger Brun Cuvée Desire från 2008 ur hyllan... En otrolig smakupplevelse som blev till en riktig succé.

Efter det glider vi ner i sköna soffan och tittar på TV- hiten Så mycket bättre. Till det gömde jag undan en butelj Bollinger RD från 1996 som jag självklart serverar helt blint för Nilla.
Under hennes försök att komma fram till det hon provar låter det så här.... :)

- Så mycket årgång, så mycket syra, avsaknad av socker, mycket peppar, leverpastej, blod, blodpudding fast utan lingonsylt, Måste vara 1996 med så här mycket syra.  Hm...Måste vara Aÿ ( En stad i Champagne där Bollinger huserar) med så mycket blod och peppar.

Det Nilla kommer fram till ganska fort är att Champagnen är från Aÿ, det är lite socker (extra brut) . Ålder och syra ger 1996. Källare och blod i kombination ger Bollinger RD 1996

Helt sjukt bra av min sambo Nilla! 
Helt absurt bra att plocka så små detaljer, då Nilla "bara" provat Bollinger R.D. från 2002 och 1988 tidigare, och ändå kommer fram till att det är en R.D. 1996.
Världsklass!

Bakom spisen och spakarna ikväll..
Le Chef Magnus
:)

 
loading...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln