Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne. se provar    I -L

J

Jacquesson Cuvée n 737 (2009)                                                                ♥♥♥+
Det absolut bästa med denna är den absolut föredömliga baksidan på flaskan. Där står mycket av den information som vi söker. Tänk om alla kunde ta efter detta... Fortfarande lite väl ung, hög syra och har inte fallit ut ännu. Torr och elegant med fruktig smak inslag av lime, gräs och mint. Mycket stram i stilen.

 Jacquesson 2002 Millésime                                                                          ♥♥♥+
2002 var året näst intill perfekt balans för druvornas mognad och tillväxt. Trots detta medium syra...Små fina bubblor i en elegant pelare. Doftar ek. Smaken lite floral och vi anar aprikosmarmelad, mineral, lemoncurd.

Jaques Selosse Substance NV (1595kr)                                                    ♥♥♥♥
En av de mörkaste/gulaste NV blanc de blancs  vi provat. Smakar lagrat ekig, smarriga röda mogna äpplen, med en mjuk touch av vanilj. Ruffigt komplex & intressant. Vi gissar att denna får toppbetyg av "experterna". Mycket speciell!

Jaquart Millésime 1998 Blanc de Blancs Brut                                        ♥♥♥♥
(Stockholms Stadsauktion 500kr/butelj)                                                      
Det doftar och ögat tycker om årgångsfärgen...rund...mjuk och rostat bröd lite toasty,blandat med en förvirrande chalkiness...lite russin och den välbekanta syran letar sig fram som bildar en Blanc de Blancs längst bak i gommen. Den är utmärkt, elegant med en överraskande mognad. Vi gillar!

Jacquart Millésime 2002 Brut                                                                    ♥♥♥♥
Kopperativ med årlig produktion på 9milj flaskor. 70% Chardonnay, 30% pinot noir dosage 8-9gr/l Vi finner Brioche, bittrmandel,Mineral,Lemon, lång eftersmak. Är denna flaska i din ägo... SPARA INTE...drick nu!

JeanMaire NV   (199 kr)                                                                                        ♥

Här har vi en identitetssökande butelj...som i vår smak saknar egen personlighet.

Det känns som om den har en bit kvar... vi känner en platt, grapeig vin liknande Champagne. Som en identitets sökande tonåring ;)

Jean-Yves de Carlini Millesime 2003 Grand Cru Brut                          ♥♥♥♥
Kraftfull och djup pinot, dadlar,fikon, russin härlig årgång med krämig fizz!

 Jean-Yves de Carlini Extra brut                                                                   ♥♥♥
Tre årgångar mixade med minimalt med dosage. Päron och mineral en härlig fruktcocktail.

Jean-Yves de Carlini Cuvée de Reserve brut                                            ♥♥♥
En mix av fyra årgångar och på tungan dansar en smak av järn och päron.

Jean-Yves de Carlini Blanc de Noir                                                           ♥♥♥♥
100% Pinot Noir, honung rund och mjuk. Som en "tryckare" när den är som bäst.

Jean-Yves de Carlini Millisimé 2002 Grand Cru                                   ♥♥♥♥♥
Här leker röda äpplen tillsammans med honung. En pikant smak av tryffel som är något av huset stolthet.

Joseph Perrier Brut Blanc de Blancs Cuvee Royale. (180kr i Reims)  ♥♥♥♥
Vilken fullpoängare den är! Vi testade detta fyrverkeri den 13 september och nu är den verkligen om än ännu bättre. Den är enorm, stor, rund,fyller hela munnen med massor av mousse, fylligt härlig!
Den fyller gommen med röda äpplen som plockade från vårt eget träd...eller ännu hellre fallfrukten! Smaken övergår i en elegant tryffelsmak, eftersmaken förnimmer oss om såsen vi tilllagar till vår grillade lammytterfilé...
 

K

Krug 1998 Vintage                                                                                          ♥♥♥♥
Elegant med underbar djup karismatisk Champagne doft. Vacker mörkgyllene färg och livliga bubblor. Kryddig och lekfull trots några år i buteljen.
Lite tjurig vass eftersmak.

Krug  Vintage 2000 Brut                                                                                             ♥♥♥♥
Påminner starkt om vår favorit La Familia ifrån RBi doften. I smaken känns Krug yngre med mer syra, lite dragigt kvistig i eftersmaken. Brioche, rostad bröd, Lime, Chili, 45% Chardonnay, 45% Pinot Noir.

Krug Vintage 2003                                                                                                       ♥♥♥
2003 var ett synnerligen ovanligt år som förenade flera olika väderförhållanden, en torr vinter och vår, med mycket tidig blomstring som följdes av två rejäla frostknäppar, på det...en mycket varm sommar. Den varmaste sommaren sedan 1843, då Krug grundades. Tack vare Krugs hänsyn till de individuella uttrycken från vingårdens alla lägen blev resultatet förvånansvärt saftiga, köttiga, anomaliska, aromatiska och balanserade viner med mycket livlig fruktighet.
ON NOSE
Unik med dess uttrycksfulla dofter av citrus, plommon, flytande honung och brioche. 
lätt "spritig, apelsin gyllengul, bittermandel, hög syra
ON PALATE
Färska sommarfrukter, röd grapefrukt , fruktskal, snygg nötighet, äppelkaka, animalisk
Lång eftersmak med mycket frisk syra.
46% Pinot Noir/ 29% Chardonnay/  25% Pinot Menuier

Krug Grande Cuvée  NV (1399 kr)                                                              ♥♥♥

Torr, komplex och mycket stram. En av de få Champagner som inte lever upp till våra förväntningar. En på tok för hög syra för att falla oss i smaken. Vi trodde vi skulle dricka stjärnor och jubla över denna skapelse, men det blev inget jubel alls efter en inledande syraattack som vi tyvärr inte blev kompis med. Men vi provar igen...

Krug Grande Cuvée Brut                                                                           ♥♥♥+
Som sagt vi är på den igen...denna gång på mysig krog i Reims. Den smakar förträffligt, rundare , med lite rivig syra i eftersmaken. Brioche, choklad, fyllig med vacker gyllene färg.

L

Lanson White Lable Sec Dry (NV)                                                            ♥♥♥♥
Haha...småler lite fakstiskt...ingen av oss på Champagne.se är speciellt förtjusta i SEC den sötare varianten av Champagne. Här med hela 29gr socker... Vi anar persika, ett spår av ananas el tropiskt,apelsinblom, citrus, honung och mineralitet – Vi lyfter på hatten för Lanson!
Likt en årgångschampagne lagras denna blend i 36 månader för att smakerna skall bli än tydligare. Den lekfulla stilen kallas Sec Dry, är lite sötare än Lansons övriga Champagner, men visst finns den karaktäristiska syran kvar.
Lanson 2004 Gold Lable Brut ( 449kr)                                                     ♥♥♥♥
God med smak av Aprikos, kanderad frukt,nötig med en svag touch av mandarin... massor av mineral. Vi önskar mer komplexitet.
#74155
Lanson Rosé   (389kr)                                                                                ♥♥♥
Frisk med smak av röda sommarbär,  en i vårt tycke riktig sommar Champagne som nästan alltid levereras med en läcker Champagne cooler. Vi gillar skarpt den rosa i neopren som håller kylan stadigt.
#7495

Lanson Black Label (339 kr)                                                                    ♥♥♥+

Frisk och pigg, massor av mineral. Det som kanske skulle höja vinet ännu mer var om huset använt sig av malolaktisk jäsning detta tror vi skulle lyfta denna champagne till en av de bästa i prisklassen.

L de Telmont 1976 Heritage                                                                                ♥♥♥+
Härlig mix av bittermandel i topnoten. Galet lång eftersmak...Whearters Orginal kola, vanilj, brioche, mineral...ett stänk av cognac och russin.

L & R Legras Saint-Vincent 2008 (Systembolaget)                                              ♥♥
Blanc de Blancs Chouilly Smal doft...lite besk,kvistig smak. Ung...möjligen hoppas vi på mer utvecklad bouquet om den får runda till sig något år.

Leclerc Briant, Divine 2004   (449 kr Systembolaget).                                ♥♥♥♥+
En underbar champagne som verkligen doftar perfekt. Den har toner av lagring på fat och spår av bourgogne. Den är dock lite "tunnare" än storasyster från 2002, den får ligga några år och växa till sig.

Leclerc Briant, Divine 2002 (449 kr systembolaget)                                    ♥♥♥♥♥
En helt underbar champange som bara kan få toppbetyg. Otroligt prisvärd, varför kostar den inte mer undrar vi? Detta är verkligen perfektion! En av våra första favoriter.

Leclerc Briant, Divine 1996   (stadsauktion ca800 kr )                                       ♥♥♥
Gyllene guldfärgad, dofter lagrad och CHAMPAGNE. Doftar vanilj, blommor,  rostat bröd och mogna röda äpplen. Lång härlig mousse, smak av lagrad kvalitativ champagne, järn och honung, förvånande hög syra som inte är för stark. Men frågan är om inte huset är ännu bättre nu.

Launois  Blanc de Blancs Cuvée Reserve Brut (279kr)                                           ♥♥♥
Mindre komplex och mer mineral i denna och lite tamare i smaken än storasyster 2006...en trevlig god stanadard Champagne som vi verkligen rekommenderar.
System bolaget #7450
Launois grand cru 2006 (299kr)                                                                             ♥♥♥♥
Doften är nyanserad med utvecklad doft, mycket tydlig karaktär av brioche, vi känner nöt, honung, vinteräpplen, citrus mixat med mineral. Smaken torr typisk Lemesnillig* väl balanserad, nyanserad, lätt utvecklad smak med krämig mousse... eller smörkola och mycket tydliga inslag av brioche, nöt, honung, vinteräpplen, citrus mixat med mineral.
En lång härlig eftersmak. Systembolaget #7329

Louis Massing, Blanc de Blancs brut nature. NV  280 kr                                      ♥♥♥
Doftar underbart och färgen är mörkare än vi trodde den skulle vara. Den är klar och ren i sin doft och vi får upp förväntningarna. Vi anar smör eller nästan nogat i doften. Smaken sviker dock en aning och den är lite platt och utan egna uttryck. Det är en Brut nature vilket gör att den borde vare lite vassare och skarpare än den är.

Champagne.se
Champagne.se
Champagne.se