Loading
received_2263354653774923[1459]

Les Fabulleuses Champagne


Sprang på en intressant artikel på Lyx.se om att vara kvinnlig Vinmakare i Champagne. Vi har stött på några stycken under våra resor i Champagne. De är driftiga och taggade till tusen!


Att vara vinmakare i den traditionsrika Champagnedalen är mycket exklusivt i sig. Lägg därpå till att vara en kvinna som leder ett champagnehus – det hör till den absoluta ovanligheten. Vid en stor vinprovning träffade Lyx.se hela sju stycken champagneproducenter som kallar sig Les Fa’bulleuses. Vingårdar har ärvts i generationer och vi ser möjligheter och utmaningar.Les Fa’bulleuses består av sju kvinnliga champagneproducenter som under förra året beslöt sig för att starta den första vinsällskapet för vinproducenter i Champagne med målet att dela deras passion för bubblorna (les bulles) samt att dela och utbyta erfarenheter och utmaningar de möter i vardagen som champagneproducenter.

Vi gillar Claire´s citat särskilt mycket...
"
WATER separates the people of the world, WINE brings them together
Claire Blin – Champagne Sessile "

Vill du veta mer om dessa fabulosa kvinnorna ta en titt på länken nedan.
http://lyx.se/blog/2016/01/06/les-fabulleuses-champagne/


Cheers!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln