Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne godis & Gåsleverpaté

Från våra goa vänner Sophie & Philippe (Champagne Roger Brun)
fick vi Champagnegodis och härlig gåslever från Aÿ!
Underbar Champagnechoklad från

http://www.patrickbaillet.com/
Gåsleverpaté
Förr användes mer kryddor, beroende på att Alsace låg vid kryddvägen til Orienten.
Både när man lagar gåsleverpaté och ankleverpaté är principen "Var försiktig med kryddor och smaksättning, låt råvaran tala för sig". Havssalt och peppar, ev tryffel.
Larousse Cuisine är mest strikt, använder bara salt och peppar.

Portvin, eau-de-vie, Armagnac eller Cognac, till och med Sauternes används som marinad, men de riktigt traditionella recepten innehåller inte alkohol, utan de kryddor som omnämns är tryffel och muskotnöt.

Vad dricker man till Foie Gras?

Sauternes dricker man gärna i Frankrike, men sötman kan ta "död"  på smaken från Foie Grasen. En lagrad Médoc eller varför inte Châteauneuf du Pape? Vita viner från Jura eller Rhône-distrikten, passar utmärkt...eller en torr Chardonnay!  Dricker man inte alkohol, passar Earl Grey eller en finstämd grön thésort med lite jasmine... mjuk rött the är inte heller fel. Det viktiga är att drycken inte tar från Foie Grasen, utan förhöjer smaken!

En torr Champagne till är förstås outstanding!
Lördagslyx!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln