Loading

Champagne Provning De Luxe

Helgens lyxiga Champagneupplevelser
& startfältet var gediget..

Roger Brun 2000 & Cuvée De Sires
Dhondt-Grellet Du Moulin
Pierre Jouet Belle Epoque 1990
Vueve Cliqout Ponsardin 1988
Bollinger RD 1988
Krug 1998


Var och en av dessa Champagner är otroligt god Champagne, men mycket skiljer dem naturligtvis åt.
Champagne är beronde av rätt temperatur,och vi tycker att att den öppnar sig och smaken faller på sin plats vid 12-14 grader.

Provningen utfördes halvblint dvs vi visste vad vi provade, men inte i vilket glas. Ett riktigt detektiv arbete är det, att leta efter detaljer som gör att vi skiljer en -88 från -90.
Alla sinnen medverkar och färgen på guldet går från ljust till bärnstensfärgat. Bubblornas täthet och livlighet kan avslöja...men du kan också bli lurad. När det gäller åldrad Champagne är det något vi lärt oss att det verkligen kan variera från butelj till butelj. Vi knåpar och antecknar detaljer som vi sedan diskuterar, innan vi slutligen får avslöja vad vi har i våra glas.
Helgens laguppställning
Vi är rörande överens om att Belle Epoque är en enastående Champagne som verkligen har ALLT en god Champagne ska ha!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linus » Skinny Champagne:  ”Är inte det samma sak som en Brut Nature? ”

  • Camilla Rickstrand » Champagneprovning:  ”Ser fantastiskt trevligt ut :)”

  • Camilla Rickstrand » Happy Friday:  ”Grym post :) Behöver ni hjälp får ni hojta :)”

  • Monica » Paul Déthune Brut Rosé:  ”Låter helt underbart och väcker nyfikenheten!”

  • Tina » Moet&Chandon Showroom:  ”Hej, min lillebror fyller 40 och önskar sig bubbel och kyl. Finns det möjlighet ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln