Loading

Druvpress och avsmakning... Degustasion

Här får ni hänga med in i hjärtat av Roger Brun...
Det pressar till flera stora hus för att nämna några Krug, Charles Heidsieck/Piper Heidsieck, Moêt&Chandon.
Vi presenterar en kavalkad av foton från pressningen av druvorna. Ni ser den runda traditionella pressen, som sköts helt manuellt. Den pressar 4000kg druvor som ger totalt 2550 liter druvsaft.
Man testar sockerhalten för att se hur mycket socker som ska tillsättas, för att vinet ska nå 12% alkoholhalt. Den pressar, tillsätter sulfit, pumpar upp och därefter avsmakas vinet och det tillsätts jäst och ev socker, sedan sedan startar jäsningen.
2014 kan stoltsera med en hög sötma i druvorna, juicen var fantastiskt god!

SANTÈ!


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linus » Skinny Champagne:  ”Är inte det samma sak som en Brut Nature? ”

  • Camilla Rickstrand » Champagneprovning:  ”Ser fantastiskt trevligt ut :)”

  • Camilla Rickstrand » Happy Friday:  ”Grym post :) Behöver ni hjälp får ni hojta :)”

  • Monica » Paul Déthune Brut Rosé:  ”Låter helt underbart och väcker nyfikenheten!”

  • Tina » Moet&Chandon Showroom:  ”Hej, min lillebror fyller 40 och önskar sig bubbel och kyl. Finns det möjlighet ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln