Loading
received_2263354653774923[1459]

Sabrera Champagne

Ett ovanligt men "COOLT" sätt att servera Champagne!

Sabrering kommer av det franska ordet Sabre...som betyder sabel.

Och det kommer sig av att de ryska kavalleristerna firade segrar med Champange, och med sina sablar slog de av korken med dessa.

Det ansågs lite manligt och det sätt som en man bäst öppnade en flaska på!

Det sker med ett lätt slag mot klacken, alldeles strax under den lilla stålgrimman. Trycket från flaskan blåser bort ev glassplitter som bildas, så det är bara att servera vinet direkt från den sabrerade flaskan.

Hastigheten som korken skjuts iväg med håller uppåt 30km/h....så håll i hatten och rikta aldrig flaskan mot någon annan.


Så här gör du:

Sabrera bara viner framställda med Champagne metoden dvs en andra jäsning på butelj. Dessa buteljer är av kraftigare gods, så missar man med sabeln går den inte i tusen bitar!!!FLASKAN ska vara väl kyld!

TA BORT FOLIEN från kork och grimma innan du sabrerar. Trycket i flaskan är högt, och om folien sitter kvar kan glas och splitter spruta och skada den som sabrerar. Du kan förbereda flaskan genom att fila ett litet hack med bågfil strax nedanför grimman. Buteljen blir lättare att sabrera och snittet snyggare.!

HÅLL FLASKAN med 45graders lutning och håll kvar den så även när du har sabrerat...Det rinner ut mindre av den GYLLENE MOUSSEN då ;) än om du håller den upprätt.

RIKTA FLASKAN åt det håll där ingen/inget befinner sig, stå på ett underlag som tål spill. Bär gärna skinnhandske på den hand som håller flaskan. Se till att ingen står ivägen för sabeln när du väl sviingar iväg den...Gästen är inte lämplig att sabrera. :)

SLÅ LÄTT försiktigt mot den lilla glasklacken på flaskans hals, slå sedan lite hårdare så kommer starx halsen att gå av... Du behöver inte vara hårdhänt för att lyckas!

AKTA kanten, snittet på flaskan är mer än rakbladsvasst, och skär lätt av nyfikna fingrar...

LYCKA TILL!