Loading
received_2263354653774923[1459]

Champagne Bliard Moriset

Foto:Magnus Eriksson Champagne.se
Vi har hittat en riktig pärla
I fantastiska Le Mesnil-sur-Oger ligger det alldeles utomordentligt trevliga 
Champagne Bliard Moriset.
Här hittar du Bliard Morisets fantastiska Champagne.
Ett besök när du är i distriktet rekommenderar vi verkligen!
loading...
Solen skiner och gör sannerligen sitt bästa för att värma oss och Champagne i mitten av november letar sig temperaturen upp till 12grader. Champagnehuset... ett Grand Cru Blanc de Blancs med vackert krispig härlig Chardonnay. Vid vårt besök hade vi den stora äran att prova Mr J-L Bliards Grand Cru non dosage 1984!
Det finns nu bara 88st buteljer kvar i världen! Själva provningen var rent religös. Väl nere i källaren kliver Mr Bliard upp på en stege och lyfter ner denna raritet, han bockar av på en griffeltavla att det nu bara finns 88st buteljer av denna Champagne kvar...Vi går upp genom källaren och ut på bakgården där Mr Bliard skjuter korken och blixtsnabbt sätter han tummen på. Vi skyndar in och sätter oss till bords för att avnjuta denna snart 30åriga Champagne!

Champagnen oxiderar snabbt och moussen tappar snabbt fart (bubblorna).
Färgen liknar guld, så vacker och en stilla pelare formar sig i våra glas. Smaken är len som sammet, smörkola, och helt naturell...Alla 5 njuter under tystnad, och en nästan religös känsla sprider sig i kroppen! Vilken enastående Champagne! Att få sitta här och dela denna raritet med Mr Bliard är en stor ära för oss.

Vi har även provat husets:
Millisime 2008 Brut Grand Cru
La Belle Bleue Brut Grand Cru
Reserve Grand Cru
 
Tack snälla rara underbara för en fantastisk upplevelse! Vi kommer tillbaka!
Kramar från
Champagne.se