Loading
received_2263354653774923[1459]

Bra att veta

Att servera Champagne

Det skummar lätt över när man serverar Champagne. Vinkla glaset så att det försiktgt möter upp Champagnen.

Ska du servera många gäster kan du förbereda lite innan. Häll några centiliter Champagne i varje glas. När du sedan serverar skummar det inte lika mycket, och därmed skummar det inte över.

 

På nyårsaftonen...

Håll inte på champagnen till tolvslaget, dina smaklökar är då med all sannolikhet mycket trötta. Servera champagnen som en välkommnande drink eller varför inte till förrätten.

Till fyrverkerierna duger det verkligen med ett enklare mousserande eller som till barnen Pommac.

 

Överbliven champagne.

Om det skulle bli Champagne över finns det många bra återförslutare som bevarar skumpan något dygn i kylen, men visst är den godast att avnjutas nyöppnad, att köpa en mindre butelj kan ju vara en idé om man bara tänkt sig ett glas.

Här nedan har du en riktigt bra öppnare. En förstärkare som gör greppet lite större och smidigare att hålla om. Glöm inte att lossa grimman först. Se alltid till att ha förvana att rikta flaskan ifrån andra personer i din omgivning när du öppnar, utifall korken skulle dra iväg kommer ingen person till skada. ↓

Härliga vackra lilla byn Aÿ utanför Eperney...

Där ligger alla de stora  Champagnehusen...men även alla de charmiga små. Dessa får ni absolut inte missa, om ni är på ett besök i staden, då det finns oändligt många små guldkorn bland alla små producenter.

De bjuder gärna in till små lokala, enkla provningar av just deras bubblor.

 

Knacka på, eller ring och boka din egen tid.

 

Tänk på att språket kan vara svårt, om du inte stakar dig fram på din bortglömda skolfranska... annars du göra som vi och använda dig av google translate. Vi tog med oss plattan och vips var vår konversation igång. :)