Loading

Champagne.se provar       Q - T

R

R&L Legras Presidence 2002 grand cru Vielles Vignes  (ca 448kr)                                    ♥♥♥♥
WOW !! !!
Blanc de blancs med mustigt inslag av ek...och en svag virvel av flyktig, fruktig citrus. Vacker pelare!

Roger Brun Champagne 2002 Grand Cru naturell                                                         ♥♥♥♥♥
Provar denna i Ay tillsammans med Philippe. Han tar fram en direkt ur källaren och låter jästfällningen skjutas ut i lokalen. Vi tycker den är underbar och har till och med större potential än vår favorit 2000. Vi kan bara vänta på att denna underbara Champagne degorgeras.

Roger Brun Champagne 2002 Grand Cru Extra brut                                                    ♥♥♥♥♥
Nu är den släppt. Den är degorgerad i oktober 2013 och behöver ytterligare några måndar. Men den är helt underbar och kommer bli bättre än 2000. Köp alla du kommer över och spara dom resten av livet. Öppna en om året och njut

Roger Brun Champagne 2000 Grand Cru Extra Brut                                                       ♥♥♥♥♥
Underbar!!!!!!!!!!!!!!!!
Bestående av pinot-noir 60% Chardonnay 40%
Vinifikation: I små ekfat.
Denna underbara skönhet är kraftfull med plommon smör, honung, rött äpple, havtorn.
En rund munsbit och Chardonnay som förlänger en härlig fizziness!
Kvantiteterna är mycket begränsade!

Buteljen är orginell då den är lablead med enbart tryck direkt på flaskan. De små repen är förankrade i korken, skärs av med kniv! Glöm inte att sätta tummen hårt mot toppen av korken när du öppnar.
Roger Brun Brut Reserve-NV                                                                               ♥♥♥♥
Doftar pinot och karaktäristiskt Roger Brun, en mycket god,standard Champagne. Den perfekta bröllops Champagnen!
89/100p Tom Stevenson Champagne Sparkling wine guide.
Roger Brun La Pelle 2008 Xtra Brut                                                                    ♥♥♥♥
Fyllig,bourgogne liknande kryddighet som kommer få varje rödvinsälskare på fall. Cherrydoft pga ekfatslagringen. Klockren matchampagne till din varmrätt!
Roger Brun La Pelle 2006                                                                                  ♥♥♥♥+
Vår goda vän Philpe Brun har endast kvar runt 50st av denna raring i sin gedigna källare. Vår upplevelse och känsla kring denna provning är enorm. Vi smög iväg genom Ay vid solnedgången och helt plötsligt står vi bland vinrankorna på området La Pelle. Där öppnar han denna 2006a samtidigt som vi plockar druvorna från skörden 2013. En obeskrivlig upplevelse som vi aldrig kommer glömma, vare sig i sinnet eller smaklökarna. Vi rekomenderar helt klart ett besök.
Roger Brun Cuveé des Sires Grand Cru                                                   ♥♥♥♥
Pinot 70% och ek...det känns tydligt. 30% Chardonnay.Peppar... Citrus, vanilj och honung rullar runt på tungan. Första pressningen. Champagnen har hög kavlitet och är välkänd i byn, och... skall enligt Philippe inte drickas ur en aktris stövlar. ;) Drick den lite kallare för att bevara all arom bäst.
Roger Brun Brut Rosé  Saginé                                                         ♥♥♥♥
100% Pinot Noir ...röda frukter och bär exploderar i gommen. Denna produceras inte varje år, då det beror helt på väder och vind och mycket mogna druvor från äldre vingårdar då den görs autentiskt direkt från skörd. Supergod till mörkchoklad!

RuinartBrutChampagne   (399:-)                                           ♥♥♥♥                                                               

I en underbart härlig atmosfär på Åkerblads Spa & Gästgiveri vid vackra Siljan i Dalarna, testade vi bla annat Ruinart. Den gillade vi skarpt med en elegant rostad ton, ren och med en sprudlande mineralrikedom avnjöt vi denna pärla tillsammans, med bästa föräldrar/svärföräldrar och utsökt 4rätters middag!

Vi rekommenderar både Ruinart och förstklassiga Åkerblads...men föräldrar/svärföräldrarna vill vi behålla för oss själva. ;)

S

Champagne Silvferbielke (368kr)                                                         ♥♥♥
Trevlig butelj...Böckerna Silfverbielke är tyvärr bättre än Champagnen. Vi gissar på standarddruvor och inte den första pressen. Lite stram och karaktärslös.

T

Tattinger Brut Réserve (359kr)                                                             ♥♥♥♥

En mycket god Champagne, brödig och med ett sting av grape. Vi hävdar Citron/Lime (även om inte experterna känner av det) så känner vi citrussmak.

Tattinger Rosé Brut NV                                                                          ♥♥+
Vi är tyvärr vana med mer  rund fyllighet och "krydda" i vår egen Roséimport Romance från Champagne Roger Brun. Denna känns väl "vass", lite vinig, med vegetal "gräs/hö" smak.
Taittinger Comtes de Champagne 2005 blanc de blancs (1200kr)     ♥♥♥♥♥
En smakupplevelse och med potential att bli ännu bättre. Ännu ung och kommer bjuda på större register med åren, men varför vänta? Den är redan nu rik på intryck och gör inte någon besviken. Den är intensiv med spår av nöt och extremt lång i sin smak.
Tarlant Prestige 2000 Extra Brut                                                           ♥♥♥+
Glasklar,elegant ,vacker butelj, tilltalande doft... med 90% Chardonnay,10% pinot noir och en Xtra brut utan malolaktisk jäsning ger en knivskarp krispig smak, som inte riktigt faller oss i smaken. Betyget hade varit bättre om den smaken varit som den doftar. Men den är spännande! Vinhuset tog hand om oss exemplariskt, med provning,rundvandring och div genomgångar av deras Champagneframställning. Fantastisk gästvänlighet! Besök!
 

Tsarine Brut Premier Cru (289 kr)                                                        ♥♥

Ett vin som vi inte försår oss på. Första gången vi provade vinet trodde vi det var något fel på det. Men samma intryck ger också det andra provade vinet. Tror det är en blodapelsin / grape ton som vi inte gillar i kombination med det starka kalk/kritiga intrycket vi får

Rosé Saginée